powered by

Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο

Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών και η αξία αυτών των επιταγών που εκδόθηκαν τον Απρίλιο του 2025, σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο, καθώς εκδόθηκαν 23 ακάλυπτες επιταγές, συνολικής αξίας μόλις €22.860, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου σε σχέση με τις καταχωρήσεις προσώπων στον προκαταρκτικό κατάλογο του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών (ΚΑΠ) για εκδότες ακάλυπτων επιταγών.

Τον Μάρτιο του 2025 είχαν καταχωρηθεί 11 ακάλυπτες επιταγές συνολικής αξίας €72.009, ενώ τον Απρίλιο του 2024 είχαν καταχωρηθεί 32 επιταγές, συνολικής αξίας €137.613.

Το σύνολο των νομικών και φυσικών προσώπων που καταχωρήθηκαν στον προκαταρκτικό κατάλογο του ΚΑΠ ανήλθε στα 9, εκ των οποίων 6 νομικά και 3 φυσικά πρόσωπα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, καταχωρήθηκαν στον προκαταρκτικό κατάλογο του ΚΑΠ 84 ακάλυπτες επιταγές, συνολικής αξίας €179.424, σε σύγκριση με 108 επιταγές την αντίστοιχη περσινή περίοδο, συνολικής αξίας €252.988.

Οι ακάλυπτες επιταγές την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2025 αφορούσαν συνολικά 42 πρόσωπα (25 νομικά και 17 φυσικά).

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, ο αριθμός των προσώπων που καταχωρήθηκαν στο ΚΑΠ ανήλθαν τον Απρίλιο του 2025 στα 14, εκ των οποίων 6 αφορούν νομικά πρόσωπα, 1 φυσικό πρόσωπο και 7 φυσικά πρόσωπα που ελέγχουν νομικά πρόσωπα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2025, καταχωρήθηκαν στο ΚΑΠ συνολικά 38 πρόσωπα, σε σύγκριση με 78 πρόσωπα την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Δειτε Επισης

Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Διαγραφή ομολόγων της Astrobank από το ΧΑΚ λόγω πρόωρης εξαγοράς
Το επικρατέστερο σενάριο...Αφήνει σταθερά μετά από οκτώ μειώσεις τα επιτόκια την Πέμπτη η ΕΚΤ
CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται