Powered by

Εξακολουθεί να σπάει ρεκόρ η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια-Αύξηση 6,79% το πρώτο τρίμηνο

Οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου υποδέχτηκαν 707.304 επιβάτες κατά τη διάρκεια Μαρτίου 2025, σημειώνοντας αύξηση 5,91% σε σχέση με το 2024, ενώ συνεχίζει να καταγράφεται η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου, με αύξηση της τάξης του 6,79% σε σύγκριση με το 2024.

aerodromiakinisi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών ακολουθώντας τις θετικές τάσεις του 2024, ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας παρουσίασε αύξηση κατά 15,17%, ενώ στον αερολιμένα Πάφου καταγράφηκε μείωση -11,45%, σε σύγκριση με το 2024.

aerodromiakinisi2

Με κύριες αγορές αυτές της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ, της Πολωνίας και της Γερμανίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 5,85% σε σχέση με το 2024 και ανήλθε στις 5.921 πτήσεις.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους αριθμούς παρουσιάστηκε στον αερολιμένα Λάρνακας στα δρομολόγια με Ισραήλ, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Αρμενία, ενώ στον αερολιμένα Πάφου αυξήσεις είχαμε στις: Γερμανία, Ισραήλ, Σουηδία, Λιθουανία και Ιρλανδία.

aerodromiakinisi3

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρουσιάστηκαν στη Λάρνακα από Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Λιθουανία και Ουγγαρία, ενώ στην Πάφο από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία και Βουλγαρία.

aerodromiakinisi4

Δειτε Επισης

Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa
Check out Κίκη Χριστοδουλίδη από το «Ρόδον»-Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Ευρώπη απειλεί με δασμούς στην Boeing εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ
«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Cyprus Coastal Regatta 2025
Πενταψήφιος αριθμός επισκεπτών στην Λεμεσό για το FIBA EuroBasket 2025-Μεγάλο το όφελος για την τοπική οικονομία
Ορόσημο η επιβατική κίνηση τον Απριλίο με πέραν του ενός εκατ. για πρώτη φορά-Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος
Αλ. Βαφεάδης: Λύσεις σε όλα τα θέματα χωρητικότητας επιβατών μέσω των έργων στα αεροδρόμια
Wizz Air: Ενισχύει το Wizz Discount Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Customer First Compass
Επανήρχισαν οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ-Επανήλθε η ομαλότητα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου