Powered by

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. η «X» του Μασκ-Πιθανό πρόστιμο άνω του $1 δις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την πιθανότητα να επιβάλει πρόστιμο άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ, λόγω ανεπαρκών μέτρων ενάντια στην παραπληροφόρηση και το παράνομο περιεχόμενο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με τέσσερις πηγές που έχουν γνώση του θέματος, το πρόστιμο ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα δις δολάρια, καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές επιθυμούν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα συμμόρφωσης σε άλλες εταιρείες που παραβιάζουν τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Η εταιρεία «X» ίσως αποφύγει την ποινή μέσω συμφωνίας, εφόσον δεσμευτεί σε ουσιαστικές αλλαγές πολιτικής, αν και οι απαιτήσεις μπορεί να φτάσουν σε επίπεδο τροποποίησης λειτουργιών.

Οι τελικές αποφάσεις και το ύψος της κύρωσης αναμένονται το καλοκαίρι, με τις Βρυξέλλες να σταθμίζουν και την πιθανή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω ευρύτερης έντασης Ε.Ε.–ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός