powered by

Η αναπαράσταση στην αρχιτεκτονική ως εργαλείο δημιουργίας-Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργανώνει διάλεξη με τίτλο «Χωρο-γραφήματα», την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, από τις 09:00 έως τις 10:00, στο Studio A του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο διαλέξεων του μαθήματος ARCHAS205: Αρχιτεκτονικό Στούντιο 5 και είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

Καλεσμένος ομιλητής είναι ο αρχιτέκτονας Κυριάκος Μιλτιάδου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος θα παρουσιάσει τρία ολοκληρωμένα έργα, εστιάζοντας στον ρόλο της αναπαράστασης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη σχέση μεταξύ χώρου, μορφής και γραφικής αποτύπωσης.

Η διάλεξη απευθύνεται σε φοιτητές αρχιτεκτονικής, επαγγελματίες του χώρου, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική θεωρία και πράξη.

Μέσα από παραδείγματα έργων και προσωπική ερμηνεία, ο ομιλητής θα αναδείξει πώς τα «χωρο-γραφήματα» λειτουργούν ως φορείς νοήματος και εργαλείο δημιουργικής διερεύνησης του αρχιτεκτονικού χώρου.

Με την εκδήλωση αυτή, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη διαρκή ανανέωση της αρχιτεκτονικής σκέψης και στη διασύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη σύγχρονη ερευνητική και επαγγελματική πρακτική.

Δειτε Επισης

Βραβείο Κοινού The Sovereign Art Foundation Students Prize Cyprus 2025 στην Αντωνία Σταύρου
Βραβείο Κριτών The Sovereign Art Foundation Students Prize Cyprus 2025 στην Άννα Πασσιά
Μνημόνιο συνεργασίας MIEEK PSM-YoungShip Cyprus-Ο ουσιαστικός ρόλος στην ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας του ναυτιλιακού τομέα
Φινλανδία και Κύπρος δεσμεύονται να ενισχύσουν περαιτέρω την εξαιρετική ναυτιλιακή συνεργασία-Οι ανεκμετάλλευτοι τομείς
Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού συνεργάζεται με τοπικούς μελισσοκόμους της M.F. Oros Maxaira
Είδε με συμβολή Χατζηπαντέλα την Επίτροπο Maria Luís Albuquerque ο πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB Πάνος Προδρομίτης
Η τεχνολογία, οι πολιτικές και η εκπαίδευση στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας
SummerUP: Ψηφιακές δεξιότητες, επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο καλοκαιρινό σχολείο του ΕΠΚ
Εξαγόρασε την Prime Insurance και εισέρχεται στην κυπριακή αγορά η Grazer Wechselseitige Versicherung AG
Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ύψους €16,2 εκατ. από το ΙδΕΚ-Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται