Powered by

Κίνητρα σε Κύπριους που εργάζονται στο εξωτερικό για να επιστρέψουν... Οι ανακοινώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη

Κάποια από τα κίνητρα που θα προσφερθούν σε Κύπριους που εργάζονται στο εξωτερικό με στόχο να επιστρέψουν στην Κύπρο, ανακοίνωσε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην επικειμένη εκστρατεία στο Λονδίνο στις 21 Μάϊου που εντάσσεται στο πλαίσιο αναστροφής του brain drain και μετατροπής του σε brain gain, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως είναι η πρώτη συνάντηση που θα γίνει για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Όπως υπέδειξε, στη συνάντηση θα παρευρίσκονται Κύπριου και ξένοι επιχειρηματίες που μαζί με την Κυβέρνηση θα μιλήσουν για την οικονομία και για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να διευρυνθεί η παραγωγική βάση της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα παρευρίσκονται και Κύπριοι, οι οποίοι εργάζονταν στο εξωτερικό και επέλεξαν να επέστρεψαν στην Κύπρο, για να μιλήσουν για την εμπειρία της επιστροφής τους στην Κύπρο.

«Οφείλω να πω ότι τα μηνύματα που παίρνουμε και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Κύπριους που είναι στη Μεγάλη Βρετανία για να παρευρεθούν στη συνάντηση της 21ης Μαΐου, είναι πολύ ενθαρρυντικά», ανάφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, για να παρουσιάσει στην συνέχεια κάποια από τα κίνητρα που θα προσφερθούν για την επιστροφή τους στην Κύπρο.

Αυτά αφορούν:

  • Πρώτο: Φορολογική απαλλαγή στο 25% επί της αμοιβής στην πρώτη εργοδότηση.
  • Δεύτερο: Αύξηση του ανώτατου ορίου απαλλαγής από 8.550 ευρώ σε 25.000 ετησίως.

«Και όλα αυτά θα μπορούν να διεκδικηθούν από κάποιους που εργάζονται στο εξωτερικό, τουλάχιστον επτά χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους», εξήγησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε περαιτέρω πως υπάρχουν και πολλά άλλα κίνητρα, τα οποία θα παρουσιαστούν στη συνάντηση της 21ης Μαΐου που δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, όπως θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη στέγαση.

«Πάμε με ένα ολοκληρωμένο πακέτο-πρόταση, είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, θα είναι θετικό», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες