Powered by

Παίρνει σάρκα και οστά η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Τα τρία νομοσχέδια και η ευθύνη

Σάρκα και οστά παίρνει η σύσταση της Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να προαναγγέλλει κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την έγκριση τριών νομοσχεδίων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα νομοσχέδια ετοιμάστηκαν από εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού μέσα από δημόσιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.

«Και προχωράμε. Είναι ακόμη ένα βήμα προς την αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων διαφθοράς και παραβίασης της νομοθεσίας με την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων», επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως εξήγησε, η Εθνική Μονάδα θα έχει την ευθύνη της συλλογής, της αξιολόγησης, της διαβίβασης των πληροφοριών, του συντονισμού με όλες τις αρμόδιες Αρχές, ακόμη και για την επιβολή των όποιων διοικητικών ποινών, ενισχύοντας την αποτελεσματική ανταπόκριση από μέρους του κράτους, από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Επειδή σχετίζεται με το ταξίδι στις ΗΠΑ, να επανασυστήσουμε τη χώρα μας ειδικότερα όσον αφορά τη φήμη και την αξιοπιστία της Κύπρου, και με ικανοποίηση είδαμε και όσοι ήταν μαζί μου μπορούν να το επιβεβαιώσουν, τη βελτίωση της εικόνας, της φήμης, της αξιοπιστίας της χώρας μας, σήμερα προχωρούμε ένα βήμα περαιτέρω με την απόφαση για τρία νομοσχέδια, για τη σύσταση Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων που ενισχύουν το νομοθετικό πλαίσιο για τις κυρώσεις και τα περιοριστικά μέτρα, με πιο αποτελεσματική εφαρμογή», επισήμανε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»
Ώρα αποφάσεων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων-Ενώπιον της Ολομέλειας 13 νομοθετήματα