powered by

«ΦΩΝΗ»: Ορόσημο η ψήφιση τροποποιητικού νομοσχεδίου για καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης

Η ψήφιση του τροποποιητικού νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης, μέσω της χρήσης τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αποτελεί ορόσημο για την Κύπρο και τη διεθνή κοινότητα. Το Συμβούλιο «ΦΩΝΗ», χαιρετίζει αυτή την ιστορική απόφαση που θα συμβάλει στην προστασία των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας, τα παιδιά.

Η τροποποιητική νομοθεσία που ψηφίστηκε αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και των εγκλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Η ποινικοποίηση του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που παράγεται με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, η αναθεώρηση της ορολογίας, καθώς και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την κατοχή και διάδοση τέτοιου υλικού, αποτελούν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση της παιδικής προστασίας.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου «ΦΩΝΗ», κα. Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα εξέφρασε την ικανοποίησή της, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και εκ μέρους του Συμβουλίου, για τη ψήφιση της νομοθεσίας, συγχαίροντας τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λευκωσίας, Χρίστο Χριστοφίδη, για την πρωτοβουλία, καθώς και όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και τις βουλεύτριες για την ομόφωνη στήριξη.

Με τη νομοθεσία αυτή, η Κύπρος γίνεται η πρώτη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρυθμίζει νομοθετικά την ποινικοποίηση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η εξέλιξη αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της προστασίας των παιδιών και της ασφάλειας των νέων γενιών στον συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο.

Από σήμερα, το Συμβούλιο «ΦΩΝΗ» είναι πιο ισχυρό και ενδυναμωμένο, με την ελπίδα ότι το παράδειγμα της Κύπρου θα αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα και για άλλες χώρες.

Το Συμβούλιο «ΦΩΝΗ» θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά μας, εντός και εκτός των ψηφιακών συνόρων.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος