Antoniades Farm: Νέο γαλακτοκομείο στο Πισσούρι-Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής χαλλουμιού

Την ανέγερση γαλακτοκομείου στην κοινότητα Πισσουρίου της επαρχίας Λεμεσού προγραμματίζει η Y.N. Antoniades & Sons.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το έργο, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή και πώληση τυροκομικών προϊόντων, αφορά την ανέγερση εργοστασίου σε τεμάχιο 13.044 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ένα κτηριακό όγκο ενός επιπέδου με μεσοπάτωμα και χώρους στάθμευσης για 13 αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων του περιβάλλοντος, ιδιοκτήτης του έργου είναι η Y.N. Antoniades & Sons (Shami Goats & Chios sheep).

Η φάρμα Αντωνιάδη (Antoniades Farm) δημιουργήθηκε το 1929 στο Πισσούρι, μετρώντας σχεδόν έναν αιώνα δραστηριοποίησης και εμπειρίας και πέραν των 10.000 πελατών.

antoniadesfarm5

Αρχιτέκτονες του προτεινόμενου έργου είναι το γραφείο Zenonos & Zenonos Architects.

Σύμφωνα με τον μελετητή του έργου, το προτεινόμενο έργο θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 5.000 λίτρα ημερησίως (περίπου 600 κιλά χαλλουμιού).

Το ποσοστό κάλυψης του μέρους του τεμαχίου ανάπτυξης από το προτεινόμενο έργο είναι 70% (9.221 τ.μ. από τα 13.044 τ.μ.), ενώ το εμβαδόν των χώρων πρασίνου θα είναι 11.500 τ.μ..

antoniadesfarm2

Με βάση τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €2,5 εκατ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μετά την έκδοση της άδειας οικοδομής και θα διαρκέσουν περίπου 12 μήνες.

antoniadesfarm

Στον εξωτερικό χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης θα υπάρχει τμήμα παραλαβής γάλακτος, ενώ το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης (11+2 για ΑΜΕΑ) και χώρους φορτοεκφόρτωσης (4), εργοστάσιο 1.764 τ.μ. και γραφεία 385.4 τ.μ., ενώ στο μεσοπάτωμα θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι 404.5 τ.μ.

antoniadesfarm3

Σύμφωνα με την παραγωγική διαδικασία παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που υποβλήθηκε από τον μελετητή, το γάλα θα παραλαμβάνεται από τα βυτιοφόρα και θα τοποθετείται απευθείας μέσα σε ντεπόζιτα αποθήκευσης γάλατος.

Έπειτα στο τμήμα επεξεργασίας γάλακτος, θα πραγματοποιείται η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού. Αφού γίνει η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού, τότε θα μεταφέρεται στα τμήματα τυροκόμησης.

antoniadesfarm4

Στη συνέχεια το προϊόν θα οδηγείται στην αλάρμη και στη συνέχεια στο τμήμα συσκευασίας. Επίσης, το προϊόν θα οδηγείται για δεύτερη παστερίωση χαλουμιού και στη συνέχεια στο τμήμα κατασκευής αναρής.

Τέλος τα προϊόντα θα οδηγούνται στην δεύτερη και τρίτη διαδικασία συσκευασίας και μετά στο ψυγείο φόρτωσης για κατανάλωση.

Δειτε Επισης

Προεξοφλούν απογοητευτικά αποτελέσματα στο «Ηλέκτρα»-Αναμένει επίσημη ενημέρωση η Λευκωσία
IN Business Awards: Οι 45 υποψηφιότητες, η διαδικασία ψηφοφορίας και μέχρι πότε μπορείτε να ψηφίζετε
Ανερχόμενα αστέρια στον τομέα της διαφήμισης και της επικοινωνίας…Οι νικητές του Young Lions Cyprus (pics)
Στέλιος Γαβριήλ: Αλώβητος από τους δασμούς μέχρι στιγμής ο κατασκευαστικός τομέας-Αναμένουμε να δούμε...
Μήνυμα Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα για GSI-«Τα δικαιώματα της Κ.Δ. δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα»
«Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας»-Προανήγγειλε και άλλες ανακοινώσεις ο Χριστοδουλίδης
Συστήνει προσοχή η EKO Κύπρου-Ψευδείς και κακόβουλες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μπάζουν νερά οι έλεγχοι από Revolut για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες-Πρόστιμο €3,5 εκατ.
Μαρία Παναγιώτου: Η δυναμική του τομέα επενδυτικών ταμείων και ο ενεργός ρόλος του CIFA
Άγγιξε, άλλα όπως αναμενόταν δεν έπιασε το 100% της Ελληνικής η Eurobank-Το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης