Antoniades Farm: Νέο γαλακτοκομείο στο Πισσούρι-Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής χαλλουμιού

Την ανέγερση γαλακτοκομείου στην κοινότητα Πισσουρίου της επαρχίας Λεμεσού προγραμματίζει η Y.N. Antoniades & Sons.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το έργο, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή και πώληση τυροκομικών προϊόντων, αφορά την ανέγερση εργοστασίου σε τεμάχιο 13.044 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ένα κτηριακό όγκο ενός επιπέδου με μεσοπάτωμα και χώρους στάθμευσης για 13 αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων του περιβάλλοντος, ιδιοκτήτης του έργου είναι η Y.N. Antoniades & Sons (Shami Goats & Chios sheep).

Η φάρμα Αντωνιάδη (Antoniades Farm) δημιουργήθηκε το 1929 στο Πισσούρι, μετρώντας σχεδόν έναν αιώνα δραστηριοποίησης και εμπειρίας και πέραν των 10.000 πελατών.

antoniadesfarm5

Αρχιτέκτονες του προτεινόμενου έργου είναι το γραφείο Zenonos & Zenonos Architects.

Σύμφωνα με τον μελετητή του έργου, το προτεινόμενο έργο θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 5.000 λίτρα ημερησίως (περίπου 600 κιλά χαλλουμιού).

Το ποσοστό κάλυψης του μέρους του τεμαχίου ανάπτυξης από το προτεινόμενο έργο είναι 70% (9.221 τ.μ. από τα 13.044 τ.μ.), ενώ το εμβαδόν των χώρων πρασίνου θα είναι 11.500 τ.μ..

antoniadesfarm2

Με βάση τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €2,5 εκατ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μετά την έκδοση της άδειας οικοδομής και θα διαρκέσουν περίπου 12 μήνες.

antoniadesfarm

Στον εξωτερικό χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης θα υπάρχει τμήμα παραλαβής γάλακτος, ενώ το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης (11+2 για ΑΜΕΑ) και χώρους φορτοεκφόρτωσης (4), εργοστάσιο 1.764 τ.μ. και γραφεία 385.4 τ.μ., ενώ στο μεσοπάτωμα θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι 404.5 τ.μ.

antoniadesfarm3

Σύμφωνα με την παραγωγική διαδικασία παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που υποβλήθηκε από τον μελετητή, το γάλα θα παραλαμβάνεται από τα βυτιοφόρα και θα τοποθετείται απευθείας μέσα σε ντεπόζιτα αποθήκευσης γάλατος.

Έπειτα στο τμήμα επεξεργασίας γάλακτος, θα πραγματοποιείται η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού. Αφού γίνει η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού, τότε θα μεταφέρεται στα τμήματα τυροκόμησης.

antoniadesfarm4

Στη συνέχεια το προϊόν θα οδηγείται στην αλάρμη και στη συνέχεια στο τμήμα συσκευασίας. Επίσης, το προϊόν θα οδηγείται για δεύτερη παστερίωση χαλουμιού και στη συνέχεια στο τμήμα κατασκευής αναρής.

Τέλος τα προϊόντα θα οδηγούνται στην δεύτερη και τρίτη διαδικασία συσκευασίας και μετά στο ψυγείο φόρτωσης για κατανάλωση.

Δειτε Επισης

Παραδίδεται στον Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα της ερευνητικής για τους takata
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός
Pendeli Resort: Ανακοινώθηκε το opening-Οι πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο ξενοδοχείο των Πλατρών
Καρέ-καρέ η διαδικασία για τον έλεγχο των ΑΞΕ...Οι πληροφορίες που θα ελέγχονται και οι κίνδυνοι που θα αξιολογούνται
Έγινε σφαγή...Περισσότερα κατά 6.578 τα πρόβατα και κατά 4.569 τα αιγοειδή για κατανάλωση τον Απρίλιο
Μείωση καταθετικών επιτοκίων για νοικοκυριά/επιχειρήσεις, αύξηση στα στεγαστικά
Σε νέα εποχή με ΕΜΕΚ η εφαρμογή των κυρώσεων-Βήμα περαιτέρω βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου
Όλο και πιο κοντά στην ένταξη στη ζώνη Σένγκεν η Κύπρος-Πράσινο Βουλής για λειτουργία του εθνικού VIS
Δυναμιτίζουν το κλίμα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες...Επιμένουν σε πλήρη αποκατάσταση και απειλούν με απεργίες
Martin Brandenburger: Καινοτομία στην πράξη-H Lidl επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία