Antoniades Farm: Νέο γαλακτοκομείο στο Πισσούρι-Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής χαλλουμιού

Την ανέγερση γαλακτοκομείου στην κοινότητα Πισσουρίου της επαρχίας Λεμεσού προγραμματίζει η Y.N. Antoniades & Sons.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το έργο, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή και πώληση τυροκομικών προϊόντων, αφορά την ανέγερση εργοστασίου σε τεμάχιο 13.044 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ένα κτηριακό όγκο ενός επιπέδου με μεσοπάτωμα και χώρους στάθμευσης για 13 αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων του περιβάλλοντος, ιδιοκτήτης του έργου είναι η Y.N. Antoniades & Sons (Shami Goats & Chios sheep).

Η φάρμα Αντωνιάδη (Antoniades Farm) δημιουργήθηκε το 1929 στο Πισσούρι, μετρώντας σχεδόν έναν αιώνα δραστηριοποίησης και εμπειρίας και πέραν των 10.000 πελατών.

antoniadesfarm5

Αρχιτέκτονες του προτεινόμενου έργου είναι το γραφείο Zenonos & Zenonos Architects.

Σύμφωνα με τον μελετητή του έργου, το προτεινόμενο έργο θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 5.000 λίτρα ημερησίως (περίπου 600 κιλά χαλλουμιού).

Το ποσοστό κάλυψης του μέρους του τεμαχίου ανάπτυξης από το προτεινόμενο έργο είναι 70% (9.221 τ.μ. από τα 13.044 τ.μ.), ενώ το εμβαδόν των χώρων πρασίνου θα είναι 11.500 τ.μ..

antoniadesfarm2

Με βάση τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €2,5 εκατ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μετά την έκδοση της άδειας οικοδομής και θα διαρκέσουν περίπου 12 μήνες.

antoniadesfarm

Στον εξωτερικό χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης θα υπάρχει τμήμα παραλαβής γάλακτος, ενώ το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης (11+2 για ΑΜΕΑ) και χώρους φορτοεκφόρτωσης (4), εργοστάσιο 1.764 τ.μ. και γραφεία 385.4 τ.μ., ενώ στο μεσοπάτωμα θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι 404.5 τ.μ.

antoniadesfarm3

Σύμφωνα με την παραγωγική διαδικασία παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που υποβλήθηκε από τον μελετητή, το γάλα θα παραλαμβάνεται από τα βυτιοφόρα και θα τοποθετείται απευθείας μέσα σε ντεπόζιτα αποθήκευσης γάλατος.

Έπειτα στο τμήμα επεξεργασίας γάλακτος, θα πραγματοποιείται η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού. Αφού γίνει η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού, τότε θα μεταφέρεται στα τμήματα τυροκόμησης.

antoniadesfarm4

Στη συνέχεια το προϊόν θα οδηγείται στην αλάρμη και στη συνέχεια στο τμήμα συσκευασίας. Επίσης, το προϊόν θα οδηγείται για δεύτερη παστερίωση χαλουμιού και στη συνέχεια στο τμήμα κατασκευής αναρής.

Τέλος τα προϊόντα θα οδηγούνται στην δεύτερη και τρίτη διαδικασία συσκευασίας και μετά στο ψυγείο φόρτωσης για κατανάλωση.

Δειτε Επισης

Με εντατικούς ρυθμούς η αντικατάσταση αερόσακων takata από Honda Κύπρου-Μέχρι και 1.300 ραντεβού τον μήνα
Κενή θέση βοηθού λογιστηρίου στη VitaTrace Nutrition
Eργοστάσιο παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στη Λεμεσό-Η δυναμικότητα και το εκτιμώμενο κόστος
Χαραλαμπίδης Κρίστης: Στρατηγική συνεργασία με την πολωνική εταιρεία Piątnica
Οι πρακτικές της Shein που εντοπίζει ως αθέμιτες η Κομισιόν και ποια τα επόμενα βήματα
Διαφωνεί και το ΕΤΕΚ με το άνοιγμα της Μακαρίου-Καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφασή του
Στα ύψη η τιμή του κακάο τον Μάιο-Πού οφείλεται η νέα αύξηση
Φρέναραν οι εγγραφές σαλούν-Οι μάρκες που πρωταγωνιστούν στην αγορά αυτοκινήτων
Μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο της Ermes-Το ψήφισμα που ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση
Ξεκαθαρίζει για χρεώσεις ανακλήσεων σε γκρίζα οχήματα ο ΣΕΜΗΟ-«Διαστρεβλωμένη εικόνα, απόλυτα νόμιμες»