Μόνικα Οδυσσέως: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαιότητα

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πλέον μια αφηρημένη έννοια ή ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως ανέδειξε η Μόνικα Οδυσσέως, AI and Data Lab Leader της Grant Thornton Cyprus, στο συνέδριο «Demystifying & Unleashing AI» που διοργάνωσε ο Cyprus Innovation Technologies, η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αρχίσει να μεταμορφώνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων, δημιουργώντας νέες προοπτικές και προκλήσεις.

Στην παρουσίασή της με τίτλο «The AI Revolution: Why Should You Care?», η κ. Οδυσσέως εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές της AI, διαλύοντας τους μύθους που συχνά περιβάλλουν την τεχνολογία. Με παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο, ανέλυσε πώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη επαναπροσδιορίσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την αυτοματοποίηση και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διάφορους κλάδους.

Η εισαγωγή των έξυπνων αλγορίθμων και των συστημάτων αυτομάθησης έχει μετατρέψει την AI από μια καινοτομία σε αναπόσπαστο εργαλείο επιχειρηματικής ανάπτυξης, όπως διαφάνηκε στην ενδιφέρουσα παρουσίασή της ενώπιον του κοινού.

Από τον χρηματοοικονομικό τομέα έως τη βιομηχανία και το λιανεμπόριο, οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα, μειώνουν το κόστος και ενισχύουν την ακρίβεια των στρατηγικών επιλογών, όπως προκύπτει.

Για όσους αντιμετωπίζουν την AI με σκεπτικισμό, η ειδικός τόνισε ότι η προσαρμογή δεν είναι πλέον θέμα επιλογής, αλλά αναγκαιότητα για την επιβίωση και την επιτυχία. Οι επιχειρήσεις που ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στις διαδικασίες τους αποκτούν σημαντικό προβάδισμα, ενώ όσες αγνοούν την εξέλιξη αυτή κινδυνεύουν να μείνουν πίσω.

Η συζήτηση δεν αφορούσε μόνο το μέλλον, αλλά και το παρόν ήταν το ηχηρό μήνυμα της κ.Οδυσσέως. Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης συμβαίνει τώρα, όπως προκύπτει μέσα από την παρουσίασή της, και οι ηγέτες των επιχειρήσεων καλούνται να κατανοήσουν, να υιοθετήσουν και να αξιοποιήσουν αυτή την τεχνολογία προς όφελός τους άμεσα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, πλέον δεν είναι το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό, αλλά, το πιο γρήγορο.

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη η Κύπρος
AWS European Sovereign: Το νέο αυτόνομο cloud για την ευρωπαϊκή αγορά από την AWC
Επαφές Ν. Δαμιανού στις Βρυξέλλες-Στο επίκεντρο τα χαρτοφυλάκια της έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής
Συγχωνεύονται η κυπριακή Hybrid ConsulTech και η αμερικανική TKI-Χαιρετίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία
Samsung Vision AI: Επαναπροσδιορίζοντας την οικιακή ψυχαγωγία με τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars 2025
ASBIS και Huawei: Μια συνεργασία που βραβεύεται με το Premier Growth Partner Award
Στρατηγική συνεργασία Public με iRepair για επισκευές τεχνολογίας
CBS IT Systems Cyprus: Τριετής σύμβαση-πλαίσιο με CYTA στον τομέα των δικτύων της Cisco
«The Software Edge: IBM Driving Business Forward»-Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία και οι λύσεις της IBM(vid)
Έκδοση κάρτας φιλάθλου και είσοδος στα γήπεδα με «Ψηφιακό Πολίτη»-Το νέο λογισμικό του ΚΟΑ