powered by

Διεθνές συνέδριο για το παγκόσμιο ζήτημα του νερού από το Audencia Business School

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το Audencia Business School διοργάνωσε διεθνές συνέδριο στο Παρίσι, από 17 μέχρι 19 Μαρτίου 2025, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, με τη χορηγία του Αναπτυξιακού Ομίλου LATHEA, με έδρα τη Λευκωσία και με τη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Κυπριακού Υδατικού Συνδέσμου.

Σε οπτικογραφημένο μήνυμα της, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο υδατικό πρόβλημα της Κύπρου, ενώ σε μήνυμα του Ανδρέα Γρηγορίου, Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, που αναγνώσθηκε από τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας, Χρύσανθο Φάκα, δόθηκε το μέγεθος του υδατικού προβλήματος σε χώρες όπως η Κύπρος.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Ομίλου LATHEA, Richard El Khoury, στην παρέμβαση του, κάλυψε την έλλειψη υδατικών πόρων, που επιδεινώνεται με την κλιματική αλλαγή και την υπεράντληση υπογείων αποθεμάτων και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης έργων υποδομής, στην αφαλάτωση και την ανακύκλωση του νερού.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευθύμιος Δίπλαρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και Νίκος Νεοκλέους, Γραμματέας του Κυπριακού Υδατικού Συνδέσμου.

2

Σημαντικές οι παρουσίες στο συνέδριο διακεκριμμένων επαγγελματιών όπως: Antoine El Khoury, Πρόεδρος της Goéland Overseas, Rana Haddad, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου LATHEA / DBA Candidate Audencia Business School και Κατερίνα Καβάζη, Αρχιτέκτονας.

Το συνέδριο ασχολήθηκε ειδικά με το υδατικό ζήτημα όπως εμφανίζεται στην οικολογική περιοχή της Γαλλίας, Zac des Docks de Saint-Quen και στην Κύπρο, όσον αφορά τον καταρτισμό στρατηγικής για πρωτογενή αύξηση της αναγκαίας υδατικής ποσότητας.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η αύξηση επίγνωσης των σπουδαστών για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υδατική αγορά: Η παροχή ικανοποιητικής ποσότητας νερού προς όλους τους χρήστες (οικιακούς και επαγγελματικούς), η διευκόλυνση πρόσβασης προς αυτό και η ενθάρρυνση για υιοθέτηση καλών πρακτικών, όπου για να γίνει αυτό πραγματικότητα, πρέπει να μειωθεί

η σπατάλη και να εξασφαλιστούν ποσότητες από πρωτογενή υδατικά αποθέματα.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα κοινοποιηθούν στις σχετικές κρατικές υπηρεσίες της Κύπρου και θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από τον Όμιλο LATHEA και την ομάδα της Goéland Overseas, με στόχο την εφαρμογή των ευρημάτων και την προσέλκυση επενδυτών στη δημιουργία νέων μονάδων αφαλάτωσης στη χώρα μας.

3

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος
Επενδύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο ο ΣΕΛΚ-Εκδήλωση με επίκεντρο την δεντροφύτευση και την βιωσιμότητα
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Πασχαλινό μήνυμα από τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη...Η διαβεβαίωση που δίνει προς τα μέλη του ΚΕΒΕ(video)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds ανάμεσα στα κορυφαία εκκολαπτήρια startups στην Ευρώπη
Το Cyprus Forum-Cities επιστρέφει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό