Έργο ανακαίνισης-επαναχρήσης η Δημοτική Αγορά Παλαιού Δημαρχείου Λευκωσίας

Το έργο της συντήρησης, αποκατάστασης και νέας επέκτασης της Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου Λευκωσίας με αρχιτέκτονα τον Γιώργο Τσαγγαρίδη, Δήμος Λευκωσίας, αναδείχθηκε και εξασφάλισε βραβείο στην κατηγορία Αρχιτεκτονική ως έργο ανακαίνισης-επαναχρήσης στα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024.

Συντήρηση, αποκατάσταση και νέα επέκταση Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου Λευκωσίας

To κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας διαμορφώθηκε, ώστε να φιλοξενήσει το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και στην Καινοτομία CYENS.

Η μελέτη έλαβε υπόψη τις ηλεκτρομηχανολογικές και τις κτιριακές ανάγκες του CYENS που απαιτούσαν εσωτερικές επεκτάσεις με έμφαση στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου χωρίς αλλοιώσεις του χαρακτήρα και των υλικών του, δεδομένου ότι πρόκειται για διατηρητέα οικοδομή, κάτι που καθορίζει τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τις όποιες προσθήκες.

Ιδιαίτερη είναι η κατασκευή της μεταλλικής υπερυψωμένης πτέρυγας, η οποία είναι οπτικά διαμπερής, αφού όλες οι όψεις της είναι κατασκευασμένες από γυαλί.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το κτίριο κατέστη αντισεισμικό, διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κατηγορίας Α και είναι προσβάσιμο για ΑΜΕΑ.

Αρχιτέκτονας: Γιώργος Τσαγγαρίδης, Δήμος Λευκωσίας.

  • Τα Kυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης παρουσιάζουν τα Volcano Stores, με:
  • χρυσό χορηγό τη MUSKITA Aluminium Industries Ltd,
  • αργυρούς τις N. Psaras Constructions Co. Ltd, Phanos N. Epiphaniou Public Ltd, Knauf και Alphanetrix.
  • Lighting Experts Dimco.
  • Design Experience Sponsor Bo Concept.
  • Xoρηγοί επικοινωνίας IN Business και Alpha Κύπρου.

Δειτε Επισης

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
Σπύρος Καπράλος: Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές η προσφορά του Κίκη Λαζαρίδη
Δέσμευση Πολιτείας για συνέχιση έργου Κίκη Λαζαρίδη-«Ταύτιση με τη στρατηγική ενίσχυσης του αθλητισμού»
Γ. Χρυσοστόμου: Σπίτι του Κίκη Λαζαρίδη το Ολυμπιακό Μέγαρο-«O χρόνος επιβεβαίωσε και δικαίωσε τη δράση του»
Επιδεινώθηκε η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο
Παρουσίαση του βιβλίου «Το Πειθαρχικό Δίκαιο στην Κύπρο: Δίκαιο και Πρακτική»του Νίκου Παπαευσταθίου και της Στέλλας Μαξούτη
Μεγάλη οικονομική και αγωνιστική στήριξη στην ΑΕΛ από τις πρωτοβουλίες A. Budzinski
Η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου στο Inspire 2025: Εκεί που η στρατηγική αλλάζει το παιχνίδι
Εντατική προετοιμασία και για τους εθνικούς εμπειρογνώμονες ενόψει EuroSkills 2025