powered by

Η διεθνής στρατηγική της KPMG για ενοποιήσεις δραστηριοτήτων και πώς την προσεγγίζει η KPMG Κύπρου

Σε μείωση των μονάδων/εταιρειών που αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο της μέσω συνενώσεων στοχεύει η KPMG, με διεθνή δημοσιεύματα να αναφέρουν πως προσπάθειά της είναι όπως μέχρι το επόμενο έτος παραμείνουν 32, από τις περισσότερες από εκατό στις οποίες ανέρχονταν πριν από δύο χρόνια.

Η στόχευση αυτή αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης στην οποία προέβησαν στελέχη της εταιρείας σε αναλυτές τον περασμένο μήνα, με την στρατηγική επιχειρηματικής ενσωμάτωσης που θέλει να ακολουθήσει να αποτυπώνεται στη συνέχεια στη βρετανική «Financial Times».

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ιθύνοντες της KPMG στοχεύουν σε δεκάδες συγχωνεύσεις μεταξύ εθνικών partnerships που απαρτίζουν την παγκόσμια λογιστική εταιρεία «σε μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη και θα αποτρέψει τα σκάνδαλα ελέγχου».

Η τοποθέτηση της KPMG Κύπρου

Επί του θέματος, τοποθετείται η KPMG Κύπρου, η οποία τονίζει πως παραμένει αφοσιωμένη στην συμβολή της στη συλλογική παγκόσμια στρατηγική.

Όπως επισημαίνει, στο πλαίσιο της συλλογικής της στρατηγικής, διαβλέπει «ευκαιρίες για μεγαλύτερη ενσωμάτωση ορισμένων από τις εταιρείες-μέλη μας με την πάροδο του χρόνου».

«Η μεγαλύτερη ενοποίηση των δραστηριοτήτων μας προσφέρει μια σειρά από οφέλη στους πελάτες μας, στους ανθρώπους μας και στις κεφαλαιαγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας», υποδεικνύει, για να σημειώσει πως παραμένει αφοσιωμένη στην συμβολή της στη συλλογική παγκόσμια στρατηγική.

Ενοποίηση μονάδων διεθνώς

Αναλυτικότερα, πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι οποίες είναι γνώστες του θέματος, ανέφεραν στους Financial Times ότι η προσπάθεια περαιτέρω ενσωμάτωσης των επιχειρήσεων που ανήκουν ξεχωριστά στους συνεταίρους (partners) σε κάθε χώρα, ισοδυναμεί με μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Big Four δίκτυο εδώ και χρόνια και έρχεται σε μια εποχή υποτονικής ανάπτυξης και αβεβαιότητας για τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση, η KPMG στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των μονάδων που απαρτίζουν το διεθνές δίκτυο σε μόλις 32 μέχρι το επόμενο έτος, από περισσότερες από 100 πριν από δύο χρόνια.

Ο εν λόγω στόχος αντιπροσωπεύει την επιτάχυνση μιας στρατηγικής «ομαδοποίησης» (clustering) που ακολουθεί η εταιρεία από το 2023, η οποία έχει ήδη οδηγήσει στη συγχώνευση αρκετών εταιρειών μελών στη Μέση Ανατολή και μια παρόμοια πρωτοβουλία στην Αφρική.

«Σε μια περαιτέρω ενοποίηση, η βρετανική partnership της KPMG ψήφισε πέρυσι υπέρ της συγχώνευσης με την KPMG Ελβετίας. Σε αντίθεση με τις πολυεθνικές εταιρείες, οι τέσσερις μεγάλες λογιστικές εταιρείες (Big Four) αποτελούσαν ιστορικά ένα δίκτυο τοπικών partnerships που υπάγονταν στους τοπικούς κανονισμούς ελέγχου και προστατεύοντας τους εταίρους σε μια χώρα, από την ευθύνη για σκάνδαλα σε άλλη χώρα», ανέφεραν σχετικά οι Financial Times.

Σημειώνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γίνει όλο και πιο έντονο, «καθώς η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, η οποία απαιτεί σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, γίνεται ένα πιο σημαντικό μέρος της επιχείρησης».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση και τα όσα ανέφεραν πηγές στους Financial Times, η εταιρεία ανησυχεί ότι οι μικρότερες χώρες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να συμβαδίσουν με αυτές τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα χρηματοδοτούν τις διαδικασίες συμμόρφωσης που είναι απαραίτητες για την προστασία της ποιότητας του ελέγχου και την πρόληψη σκανδάλων φήμης.

Διευκόλυνση επενδύσεων

Οι Financial Times επεσήμαναν επίσης ότι οι προηγούμενες προσπάθειες συγχώνευσης εντός της KPMG ήταν τεταμένες.

Σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι το 2007, οι επιχειρηματικές μονάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν συγχωνεύθηκαν για να σχηματίσουν την KPMG Europe, αλλά η συγκεκριμένη προσπάθεια απέτυχε, καθώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ενώ άλλες Big Four αντιμετώπισαν παρόμοιες προκλήσεις προσαρμόζοντας τη δομή τους για να καλύψουν την ανάγκη για επενδύσεις τεχνολογίας και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση για διεθνείς πελάτες.

Η KPMG, σύμφωνα με τους Financial Times, δήλωσε ότι θα διατηρήσει νομικές οντότητες σε κάθε χώρα για να συμμορφωθούν με τους τοπικούς κανονισμούς ελέγχου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η μείωση του αριθμού των επιχειρηματικών μονάδων θα διευκολύνει τις επενδύσεις που απαιτούνται για την αναπτυξιακή της στρατηγική.

«Όσο λιγότερες επιχειρηματικές μονάδες υπάρχουν, τόσο πιο εύκολη είναι η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριοποίηση», δήλωσε ο Gary Wingrove, chief operating officer της KPMG International, σύμφωνα με την έκθεση.

«Θέλουμε καλύτερη απόδοση στις επιχειρήσεις-μέλη μας. Έχει να κάνει με την ανθεκτικότητα και την ποιότητα, που προστατεύει τον ιστό του οργανισμού και οι μεγαλύτερες μονάδες μπορούν να επενδύσουν περισσότερο, ώστε να παρέχουν τις σωστές υπηρεσίες σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Παρέχει επίσης στους ανθρώπους μας καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας, καθώς μία μεγάλη μονάδα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία από πολλές μικρότερες μονάδες», εξήγησε σχετικά.

Δειτε Επισης

Η Coca-Cola στέλνει το μήνυμα της συμπερίληψης και δίνει το έναυσμα για την έναρξη της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου
Η γκαλερί των επιλέκτων-Η Altius Insurance βραβεύει τους κορυφαίους της σε επίσημη τελετή
Trust Insurance Cyprus: Τα επιτεύγματα της εταιρείας στο ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων
CIM Summit 2025: Ενημέρωση, δικτύωση και ανταλλαγή γνώσεων... Ένα σημαντικό γεγονός στη διοίκηση επιχειρήσεων(vid)
Kapnos Airport Shuttle: Σε μισή ώρα τα δρομολόγια στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Tο Andrey & Julia Dashin’s Foundation στήριξε το iFitness Day 2025
«ΦΩΝΗ»: Ορόσημο η ψήφιση τροποποιητικού νομοσχεδίου για καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης
Πασχαλινό τραπέζι με ασφάλεια και υγεία-Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Με τη στήριξη της COSMOS Insurance, 51 οικογένειες βρήκαν «σπίτι» για 648 νύχτες στο Ronald McDonald House®
Νέο 100% επιχορηγημένο σεμινάριο από το Marketing LAB: Στρατηγική Marketing & Brand Building για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Omnichannel Approach