Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών τον Φεβρουάριο

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών τόσο τον Φεβρουάριο όσο και το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Με βάση τα στοιχεία, οι αφίξεις τουριστών τον Φεβρουάριο 2025 ανήλθαν σε 133.760 σε σύγκριση με 125.034 τον Φεβρουάριο 2024, σημειώνοντας αύξηση 7,0%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 245.860 σε σύγκριση με 212.995 την αντίστοιχη περίοδο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 15,4%.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα ίδια στοιχεία, οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν η κυριότερη πηγή τουρισμού για τον Φεβρουάριο 2025, αφού αποτέλεσαν το 24,8% (33.115) των συνολικών αφίξεων, οι αφίξεις από την Πολωνία το 15,1% (20.165), οι αφίξεις από το Ισραήλ 14,3% (19.194) και οι αφίξεις από την Ελλάδα 8,2% (10.978).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Σημειώνεται πως, ο σκοπός ταξιδιού τον Φεβρουάριο 2025 ήταν για ποσοστό 60,3% των τουριστών οι διακοπές, για 20,4% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 19,1% επαγγελματικός. Αντίστοιχα, για τον Φεβρουάριο 2024, ποσοστό 66,8% επισκέφθηκε την Κύπρο για διακοπές, 17,8% για επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και 14,2% για επαγγελματικούς λόγους.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Δειτε Επισης

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά και Πύργο Τυλληρίας
Α. Μουζουρίδης: Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της διοργάνωσης του EuroBasket για τη Λεμεσό
ΕΤΑΠ Πάφου: Επιτυχία και συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα για «Έξυπνο Τουρισμό»
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Εγκαινιάστηκε το σημείο θέασης «Μελάντα» στο Πισσούρι
ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Τα τρία γλυπτά που επιλέγηκαν για να τοποθετηθούν στο πάρκο καλλιτεχνών «Μεσόγειος»
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΟΝΕΚ και της ΕΤΑΠ Λάρνακας
Υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης άδειας χρήσης του ιστορικού Φάρου Περβολιών-Σημείο επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας
Γυρίσματα ιρλανδικού καναλιού στη Λάρνακα-Προβολή του προορισμού και των εμπειρικών δραστηριοτήτων