Ξεπέρασαν τα €3,2 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το 2024-Ετήσια αύξηση 7,3%

Ετήσια αύξηση 17% παρουσίασαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Δεκέμβριο 2024 ανήλθαν σε €86,9 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 17,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου (€74,3 εκ.).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2024 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €3.209,4 εκ. σε σύγκριση με €2.990,6 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 7,3%.

H κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Δεκέμβριο 2024 ανέρχεται σε €653,27 σε σύγκριση με €600,79 τον Δεκέμβριο 2023, σημειώνοντας αύξηση 8,7%.

Οι Βρετανοί τουρίστες (η μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 23,7% του συνόλου των τουριστών τον Δεκέμβριο 2024) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €64,12 ημερησίως, ενώ οι Ισραηλινοί τουρίστες (η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 17,4% του συνόλου) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €162,55. Οι τουρίστες από την Πολωνία (τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 9,4%), ξόδεψαν €72,17 ημερησίως.

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ-Απαραίτητη η διαφύλαξη της εργασιακής ομαλότητας και σταθερότητας
Η ΕΤΑΠ Πάφου συγχαίρει τον Δήμο Πάφου για τις επενδύσεις στην καθαριότητα και το περιβάλλον
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος δωρεάν εκδρομών στον Ακάμα
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της ψηφιακής εκστρατείας προώθησης του προορισμού «Πάφος»
Κορυφώνεται η εκστρατεία προσέλκυσης εγχώριου τουρισμού από την ΕΤΑΠ Πάφου
Η ΕΤΑΠ Λευκωσία παρουσιάζει την πρωτοβουλία «We’re Nicosia – An events guide»-Ο στόχος
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Άγγιξαν τα €582,5 εκατ.
Συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ ο κυπριακός τουρισμός-Οι επιδόσεις του εξαμήνου
Η δυναμική της γερμανικής αγοράς-Οι αφίξεις, το προφίλ των ταξιδιωτών και πότε έρχονται Κύπρο
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες