powered by

Μικρή μείωση στα δάνεια που κατέχουν οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων στο τέλος του 2024

Στα €20,3 δισ. ανερχόταν το συνολικό ύψος των δανείων που κατείχαν οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων στο τέλος του 2024, μειωμένο από €21 δισ. στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ).

Από αυτά τα δάνεια τα €10,3 δισ. αφορούσαν δάνεια σε φυσικά πρόσωπα και €10 δισ. περίπου δάνεια σε νομικά πρόσωπα, στο τέλος Δεκεμβρίου 2024.

Τα €19,1 δισ. ήταν μη εξυπηρετούμενα, δηλαδή ποσοστό 94% σε σχέση με €19,6 δισ. στο τέλος Ιουνίου του 2024.

Στο τέλος του 2024 το συνολικό απόθεμα ακινήτων στην κατοχή των Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων ανήλθε σε 8.118 ακίνητα συνολική αξίας €1 δισ. σε σχέση με 7.610 ακίνητα συνολική αξίας €1,1 δισ. στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2024.

Δειτε Επισης

Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Consulco: Οι αποδόσεις πρώτου τριμήνου του 2025 για το London Credit Fund
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025