Λιγότεροι οι Κύπριοι που έχουν προβλήματα με διαδικτυακές αγορές-Τα στοιχεία για την Ε.Ε.

Προβλήματα κατά την πραγματοποίηση αγορών μέσω ιστοσελίδων ή εφαρμογών αντιμετώπισε το 33,1% των πολιτών της ΕΕ σύμφωνα με έρευνα του 2023, ενώ στην Κύπρο το αντίστοιχο ποσοστό, το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρισκόταν στο 14,7%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Καταναλωτή (15 Μαρτίου).

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά πελατών που ανέφεραν πως αντιμετώπισαν προβλήματα τους τρεις μήνες πριν την έρευνα, καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (55,5%), στις Κάτω Χώρες (55,2%) και στην Ισπανία (49,7%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν στην Πορτογαλία (4,3%), τη Λετονία (13,7%) και την Κύπρο (14,7%).

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα για τους καταναλωτές όσον αφορά τις διαδικτυακές αγορές ήταν οι καθυστερήσεις στην παράδοση των προϊόντων, κάτι το οποίο αντιμετώπισαν 18,7% των πελατών στην ΕΕ.

Το δεύτερο πιο συχνό πρόβλημα ήταν τα προβλήματα λειτουργίας ή δυσκολίες στη χρήση των ιστοσελίδων, ενώ το τρίτο πρόβλημα ήταν η παράδοση λανθασμένων ή φθαρμένων αγαθών ή λανθασμένων υπηρεσιών, που αναφέρθηκε από το 8,6% των πελατών.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην Κύπρο ήταν οι καθυστερήσεις στην παράδοση (10,1%), η παράδοση λανθασμένων ή φθαρμένων αγαθών (5,5%) και οι διαδικτυακές απάτες (2,5%).

Δειτε Επισης

Αύξηση €213 εκατ. στο έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2024-Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κύπρου
Έφεραν ντομάτες από την Αίγυπτο και τις...βάφτισαν κυπριακές-Οι δύο νομοθεσίες και οι ενέργειες του Τμ. Γεωργίας
Τα METRO συνεχίζουν τη συνεργασία με την COCO-MAT για το πρόγραμμα συλλογής κουπονιών «Collect & Benefit»
Σοκολάτα: Στα ύψη η τιμή της-Λουκέτα σε ιστορικές σοκολατοποιίες
Eurostat: Κοντά στα €200 δις το εμπορικό πλεόνασμα στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ
Τι ώθησε προς τα πάνω τις πωλήσεις των Jumbo σε Κύπρο και Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του 2025
Κρατικό περίπτερο της Κύπρου στην 30η έκδοση της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Gulfood 2025
Η μοναδική ευκαιρία που δίνει στους χρήστες του το MyPetrolina app ενόψει Πάσχα
Πάτησε φρένο η αγορά αυτοκινήτου...Ετήσια μείωση 8,8% στις συνολικές εγγραφές το πρώτο δίμηνο του 2025
Warpoint: Μια αρένα εικονικής πραγματικότητας έρχεται στο Mall of Engomi