powered by

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Despina Children’s Diabetes Foundation-Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Παρμακλής

Σε Εκλογική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, το “Despina” Children’s Diabetes Foundation εξέλεξε ομόφωνα το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Παρμακλής
  • Ταμίας: Μόνικα Κουρουφέξη
  • Γραμματέας: Αντιγόνη Ξενοφώντος
  • Μέλη: Πέτρος Προκοπίου, Νίκος Συμεού, Κώστας Χρίστου

Επ’ ευκαιρία της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η συνέχιση πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών με διαβήτη και ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις οικογένειες με παιδιά με διαβήτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το “Despina” Children’s Diabetes Foundation.

Ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν περιλαμβάνονται, επίσης, η κάλυψη εκ μέρους του ΟΑΥ, της πρόσβασης σε εξοπλισμό για τη μέτρηση σακχάρου, για όλα τα παιδιά, και η προετοιμασία Εγκυκλίου για τον χειρισμό παιδιών με διαβήτη, η οποία θα προωθηθεί σε όλα τα σχολεία.

Σε απόγνωση τα παιδιά με διαβήτη

Με αφορμή την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το “Despina” Children’s Diabetes Foundation δεν μπορεί να μη σχολιάσει εκ νέου την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ν’ ακυρώσει τον διαγωνισμό για προμήθεια αντλιών ινσουλίνης και αισθητήρων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης.

Γι’ άλλη μια φορά, οι ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 1, και δη τα παιδιά, έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές καθυστερήσεις στην πρόσβασή τους σε τεχνολογίες διαχείρισης της πάθησής τους, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα των στρεβλώσεων γύρω από το θέμα αυτό.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παρμακλής, ανέφερε ότι η Βουλή το έχει συζητήσει τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να έχει εξευρεθεί οποιαδήποτε λύση. Διερωτήθηκε δε, πώς σκοπεύει ο ΟΑΥ να διαχειριστεί την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για ακύρωση του διαγωνισμού.

«Οι στρεβλώσεις που οδήγησαν στην ακύρωση του διαγωνισμού παρατηρούνται εδώ και χρόνια. Ανάλογοι διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν στο παρελθόν από τον ΟΑΥ, χαρακτηρίστηκαν από τακτικές αποκλεισμού απέναντι σε διεθνείς εταιρείες με καινοτόμες τεχνολογίες και τεκμηριωμένες κλινικές επιτυχίες. Η συνεχιζόμενη αδράνεια και οι αναχρονιστικές πρακτικές που συμβάλλουν σε αποκλεισμό όλων των διαθέσιμων επιλογών, δεν μπορούν να συνεχιστούν», επισήμανε.

Η αναποφασιστικότητα και οι χρονοβόρες διαδικασίες συνεπάγονται ότι οι διαβητικοί της Κύπρου θα χρειαστεί να περιμένουν ξανά, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, για την αποζημίωση των σωτήριων αυτών τεχνολογιών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά, ώστε τα παιδιά με Διαβήτη Τύπου 1, να μην στερούνται κατ’ ουδένα τρόπο της απαραίτητης φροντίδας και στήριξης.

Δειτε Επισης

Έρευνα για μεταρρύθμιση Τ.Α.: Ελλιπής διαβούλευση, περιορισμένη ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία
IWA Cyprus 2025: Διεθνής επιτυχία με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος
Ενισχύει τη διεθνή παρουσία της στον τομέα της άμυνας η Multimarine-Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2025
Επίσημη έναρξη παγκύπριου εράνου Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Με deal 24 εκατ. ευρώ πάνε για συγχώνευση Baker Tilly South East Europe και MHA-Τι δηλώνει ο Μάριος Κλείτου
Η Bolt λανσάρει τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Bolt Plus στην Κύπρο
Οι προκλήσεις στο εργασιακό περιβάλλον στην ετήσια έκθεση της Deloitte «2025 Global Human Capital Trends»
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 16η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Πρωτοποριακή μείωση της βλάβης από το κάπνισμα, τα τρόφιμα και τα ποτά
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας Triathlon Standard Olympic Distance