Οι ομάδες εθελοντών Ελληνικής Τράπεζας και Eurobank Κύπρου πρασινίζουν το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο

Το χθες και το αύριο της κυπριακής φύσης συναντήθηκαν στο πλαίσιο της ολιστικής και πολυεπίπεδης περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ελληνική Τράπεζα, μέλος του Ομίλου Eurobank.

Αντιλαμβανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και τον σημαντικό ρόλο που καλούνται άπαντες να διαδραματίσουν για την προστασία του περιβάλλοντος, η Ελληνική Τράπεζα βάζει το δικό της λιθαράκι για μια πιο πράσινη Κύπρο.

Με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων κας Αντωνίας Θεοδοσίου και σε συνεργασία με τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο και το Τμήμα Δασών, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο και στην εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν σε Οικολογικά Σχολεία, ως προς τη σημασία της αποκατάστασης υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής της Τράπεζας και αποσκοπεί στη φύτευση 400 δέντρων και την κατασκευή 100 τρεχούμενων μέτρων ξερολιθιών και φύτευσης ματσικόριδων και άλλων σπάνιων φυτών της περιοχής του Κάβο Γκρέκο.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ2

Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Μαρτίου 2025 στο Εθνικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο από την Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας και την TeamUp, την εθελοντική ομάδα εργαζομένων της Eurobank Κύπρου, υπό την καθοδήγηση του Φιλοδασικού Συνδέσμου. Τη συντήρηση του έργου θα αναλάβει το Τμήμα Δασών που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του Δασικού Πάρκου.

Επιπλέον, με στόχο την ενημέρωση της νέας γενιάς για την αξία και τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής φύσης διοργανώθηκε επίσκεψη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Γραμματέα του Φιλοδασικού Συνδέσμου Κύπρου, Τάκη Παπαχριστοφόρου, σε δύο σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», το οποίο στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα από το 1998, ενημερώνοντας τους μαθητές για τη δράση και για την κατασκευή της ξερολιθιάς.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 13 Φεβρουαρίου ενώ, στις 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι ξερολιθιάς στο Εθνικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο με τη συμμετοχή των Οικολογικών Σχολείων Γυμνασίου Διανέλλου & Θεοδότου και Τεχνικής Σχολής Αυγόρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Χριστοδουλίδης, Επικεφαλής Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού «κοινός στόχος, μέσα από αυτή την πολυδιάστατη και καινοτόμα δράση είναι η προώθηση της αειφορίας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του εθελοντισμού.

Αν θέλουμε ένα βιώσιμο μέλλον και μια πιο πράσινη κουλτούρα ο δρόμος περνά από τα σχολεία. Η επόμενη γενιά πρέπει να ανακαλύψει την κυπριακή φύση, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας και επιβάλλεται να προστατευτεί», είπε.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ3

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Υπεραγορές Αλφαμέγα: Κουπόνια συνολικής αξίας €1000 για ψώνια σε κάθε οικογένεια που έχασε τη μόνιμη κατοικία της
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα