Nikkei: Προς ναυάγιο οι συζητήσεις μεταξύ Honda και Nissan για συγχώνευση

Η Nissan Motor Co. αποχωρεί από τη συμφωνία της με τη Honda Motor Co. για τη συνένωση των δύο εμπορικών σημάτων και την ανάκτηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei την Τετάρτη (5/2).

Το δίδυμο διαπραγματευόταν τους όρους μιας σύμπραξης βάσει της οποίας η Honda θα απορροφούσε τον αντίπαλό της και θα έφερνε τις δύο μάρκες κάτω από μια ενιαία εταιρεία συμμετοχών το 2026.

Οι δύο ανταγωνιστές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία μετά από επτά σύντομες αλλά ταραχώδεις εβδομάδες συνομιλιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται άτομα που δεν κατονομάζει, δίνοντας ένα γρήγορο τέλος σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια ιστορική συνεργασία για την αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Nissan ως απάντηση στο δημοσίευμα. Οι μετοχές της Honda αυξήθηκαν έως και 12%, ενώ η Nissan υποχώρησε έως και 6,4%.

Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών δήλωσαν ότι το δημοσίευμα δεν βασίστηκε σε ανακοινώσεις οποιασδήποτε από τις δύο εταιρείες και ότι το πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων θα ανακοινωθεί όπως έχει προγραμματιστεί, αν και έχει ήδη καθυστερήσει μία φορά, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Τριβές μεταξύ των δύο προέκυψαν αυτή την εβδομάδα μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι η Honda έθεσε την ιδέα μιας πλήρους εξαγοράς, μια πρόταση που συνάντησε έντονες αντιδράσεις εντός της Nissan.

Δειτε Επισης

Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Στρατηγική απόφαση του Ομίλου CTC για διάθεση των δραστηριοτήτων των πολυκαταστημάτων ERA
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
15 χρόνια Lidl Κύπρου με 15 επιχειρηματικά ορόσημα που καθόρισαν την πορεία της
Κραυγή αγωνίας από τους εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά οχήματα-«Επιδεινώνεται η οικονομική μας θέση»
22ο Cyprus Grocery Retail Conference: Οι νέες τάσεις και η τεχνητή νοημοσύνη-Τι δήλωσαν χορηγοί και ομιλητές (vid)
Toyota: Καμπανάκι για τα κέρδη, αυξάνονται οι πιέσεις λόγω δασμών Τραμπ