powered by

Θέλει Κωνσταντίνο Ηροδότου για πρόεδρο της Attica Bank ο κύριος μέτοχος της τράπεζας-Πρόταση στο Δ.Σ.

Τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ηροδότου, για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, φαίνεται να πρότεινε με επιστολή της στη διοίκηση της τράπεζας ο κύριος μέτοχος της Thrivest Holding.

Όπως αναφέρουν ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την τράπεζα, καθώς θα βρεθεί στη θέση του προέδρου της ένα ανώτατο στέλεχος διεθνούς βεληνεκούς, που διαθέτει μεγάλη τραπεζική εμπειρία και θα τη βοηθήσει να ενισχύσει την εταιρική της διακυβέρνηση και να γίνει πιο εξωστρεφής.

Με βάση τα δημοσιεύματα, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με τον SSM και τα ευρωπαϊκά όργανα, την οποία συνδυάζει με εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα και σημαντικές γνώσεις σχετικά με τα εποπτικά θέματα.

Συγκεκριμένα, διατέλεσε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από το 2019 έως το 2024, καθώς και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ως Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου διαχειρίστηκε με επιτυχία απαιτητικές καταστάσεις, όπως τη διαχείριση των NPL, την προστασία του τραπεζικού συστήματος από τη χρεοκοπία τραπεζών τρίτων χωρών που δραστηριοποιούνταν στην Κύπρο, εργαζόμενος παράλληλα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Νωρίτερα, μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει Έφορος Αποκρατικοποιήσεων στην Κύπρο, οργανώνοντας το σχετικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS Investment Bank του Λονδίνου, επί σειρά ετών, όπου υποστήριξε μεγάλες επιχειρηματικές συναλλαγές.

Δειτε Επισης

Γιάννης Μισιρλής: Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας ο τομέας των ακινήτων
H Revolut… προσγειώνεται αεροδρόμιο Λάρνακας-Η νέα αποτελεσματική πύλη για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες
Πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας τον Απρίλιο η Κύπρος-Ιστορικό χαμηλό στον αριθμό των άνεργων νέων
Θ. Μιχαηλίδης: Αυξημένες οι πληρότητες των ξενοδοχείων το πρώτο εξάμηνο-Η εικόνα για το τριήμερο του Κατακλυσμού
Η Ελληνική Τράπεζα στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης το 2024
Λαγκάρντ: Το timing της πιθανής αποχώρησης από την ΕΚΤ και οι φήμες «μεταγραφής» στο WEF
Κάθοδος CP Herbalist στη Λευκωσία-Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Έτοιμο το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο «Σπύρος Κυπριανού»-Ένα πραγματικό στολίδι για την Κύπρο (pics&vid)
Ν. Χριστοδουλίδης: Βασικός πυλώνας της οικονομίας ο τομέας των ακινήτων-Ουσιαστική συμβολή για λύσεις στο στεγαστικό
Θέλει επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ο Γιάννης Παναγιώτου-Τι βλέπει ως προβληματικό και ανησυχητικό