Mια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία εν πτήσει από την Emirates-Η νέα σειρά 18 πιάτων αυτό το καλοκαίρι
Δελτίο Τύπου 13:51 - 20 Φεβρουαρίου 2025

Οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης της Emirates θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία εν πτήσει, καθώς αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζεται μια νέα σειρά 18 εξαιρετικών πιάτων.
Επιμελημένα με απόλυτη φροντίδα από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Jean Michel Bardet, Head chef της Moët & Chandon, και τον Doxis Bekris, Αντιπρόεδρο Γαστρονομικού Σχεδιασμού της Emirates, κάθε πιάτο έχει συνδυαστεί άρτια με μια εκλεκτή σαμπάνια, προσφέροντας μια κορυφαία γευστική εμπειρία στους αιθέρες.
Από τον Μάιο του 2025, οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης της Emirates θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά εν πτήσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό σαμπάνιας και γαστρονομίας, με την προσθήκη 18 νέων ορεκτικών και κυρίως πιάτων σε επιλεγμένα δρομολόγια.
Το μενού αυτό αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς δημιουργικής διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, σε συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων σεφ της Emirates και της θρυλικής Maison Moët & Chandon στη Γαλλία.
Οι βραβευμένοι σεφ ανέλαβαν την πρόκληση να συνθέσουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας, χρησιμοποιώντας εκλεκτά υλικά, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας, που σερβίρει 149 γεύματα το λεπτό και ξεπερνά τα 77 εκατομμύρια γεύματα ετησίως.

Νέες γαστρονομικές δημιουργίες στην διακεκριμένη θέση της Emirates
Οι νέοι γαστρονομικοί συνδυασμοί στη διακεκριμένη θέση της Emirates περιλαμβάνουν εκλεπτυσμένα ορεκτικά, όπως ποσέ χτένια με πράσινο πεπόνι, ζεματισμένο κουμκουάτ, τζελ λεμονιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Αυτό το μοναδικό πιάτο συνδυάζεται αρμονικά με τη Moët & Chandon Grand Vintage 2016, με την αλμυρή γεύση των χτενιών να ενισχύει την κομψότητα της cuvée. Το πράσινο πεπόνι και το κουμκουάτ αναδεικνύουν τα αρωματικά χαρακτηριστικά της σαμπάνιας, ενώ ο βασιλικός προσθέτει μια ανάλαφρη γευστική αντίθεση.
Επιπλέον, οι νέες δημιουργίες περιλαμβάνουν και εξαιρετικές vegan επιλογές, όπως βελούδινο τόφου κομμένο σε φέτες, σερβιρισμένο με ποσέ σπαράγγια, γαλάκτωμα σόγιας με ελαιόλαδο, τζελ λεμονιού και κρέμα κάσιους.
Το πιάτο συνοδεύεται από τη Moët & Chandon Brut Impérial, με το μαριναρισμένο τόφου σε χυμό λεμονιού και σάλτσα σόγιας να αναδεικνύει τη φρεσκάδα και την umami διάστασή της. Ο άνηθος προσθέτει μια διακριτική φρεσκάδα, ενώ η κρέμα κάσιους χαρίζει μια απαλή υφή, ολοκληρώνοντας το πιάτο με απόλυτη ισορροπία γεύσεων.
Τα κυρίως πιάτα της νέας γαστρονομικής σειράς της Emirates υπόσχονται να εντυπωσιάσουν με συνδυασμούς όπως η ψητή πάπια που συνοδεύεται από μπραζέ μελιτζάνα, ρεβίθια, κουσκούς με μπαχαρικά raz el hanout και ντοματίνια, και σερβίρεται με τη σαμπάνια Moët & Chandon Rosé Impérial.
Οι γεύσεις του κουσκούς συνδυάζονται άψογα με τη γεύση του κόκκινου κρασιού, ενώ οι πικάντικες νότες προσφέρουν μια μοναδική αρμονία. Η απαλή οξύτητα της ντομάτας ενσωματώνεται ιδανικά στο πιάτο και τη Rosé Impérial, χαρίζοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ένα ακόμα κυρίως πιάτο που ξεχωρίζει είναι η ζουμερή γαλοπούλα που σερβίρεται με φασκόμηλο, σάλτσα κοτόπουλου, πουρέ πατάτας, μπραζέ μάραθο και αμύγδαλα, και συνοδεύεται από τη Moët & Chandon Grand Vintage 2016. Τα αρωματικά στοιχεία του μάραθου και η σάλτσα φασκόμηλου ενισχύουν τη γεύση της σαμπάνιας, δημιουργώντας μια εξαιρετική ισορροπία.
Για τους λάτρεις των θαλασσινών, το σοταρισμένο χιλιανό λαβράκι με πουρέ αγκινάρας, σάλτσα λεμονόχορτου και βουτυρωμένα γλυκομπίζελα συνδυάζεται με την Moët & Chandon Brut Impérial. Η υφή του πουρέ και η φρεσκάδα της σάλτσας λεμονόχορτου ενισχύουν την εκλεπτυσμένη γεύση της σαμπάνιας.
Επιπλέον, υπάρχουν και vegan επιλογές, όπως οι μπραζέ φακές με καρύδα και πικάντικο κουνουπίδι, σερβιρισμένες με ατμισμένο ρύζι μπασμάτι και ναάν, και συνδυασμένες με τη Moët & Chandon Rosé Impérial. Οι φακές εναρμονίζονται υπέροχα με τις φυσαλίδες της σαμπάνιας, ενώ το κάρυ και ο κόλιανδρος προσφέρουν γεύσεις που δημιουργούν μια τέλεια αντίθεση.
Γαστρονομική εμπειρία στα 40,000 πόδια
Κατά τη διάρκεια ενός έτους εντατικής δημιουργικής δουλειάς, οι σεφ συνεργάστηκαν μεταξύ Γαλλίας και Ντουμπάι για να ετοιμάσουν μοναδικά πιάτα. Ο σεφ Jean Michel είχε την πρόκληση να δημιουργήσει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, αναδεικνύοντας τις λεπτές αρωματικές νότες των εκλεκτών σαμπανιών της Emirates.
Παράλληλα, η ομάδα της Emirates έπρεπε να διασφαλίσει ότι αυτά τα γευστικά αριστουργήματα θα μπορούσαν να παρασκευαστούν σε μεγάλη ποσότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, οι σεφ ανακάλυψαν τρόπους να μεταφέρουν την υψηλή γαστρονομία στην εμπειρία εν πτήσει, λαμβάνοντας υπόψη το υψόμετρο, τη διαδικασία προετοιμασίας πριν από την επιβίβαση και τις προκλήσεις της μαζικής παραγωγής.
Παράλληλα, έπρεπε να διασφαλίσουν ότι το έμπειρο πλήρωμα καμπίνας της Emirates θα μπορούσε να παρουσιάσει και να σερβίρει κάθε πιάτο με τρόπο που θα προσέφερε στους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία σε κάθε τους ταξίδι.

Σχετικά με τον Jean-Michel Bardet - Head chef, Moët & Chandon
Ο Jean-Michel Bardet, λάτρης της σαμπάνιας και κορυφαίος σεφ, δημιουργεί πιάτα που αναδεικνύουν τις εκλεκτές σαμπάνιες Moët & Chandon, βασιζόμενος σε έξι θεμελιώδεις αρχές: ισορροπία γεύσεων, χρωματική αρμονία, απλότητα, αλμυρότητα, υφή και τεχνική μαγειρέματος.
Με πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin, πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιωτικές λέσχες, συνδυάζει επιρροές από τη γαλλική, ασιατική και αγγλοσαξονική κουζίνα, δημιουργώντας ένα μοναδικό γαστρονομικό αποτέλεσμα.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια της Κυανής Ακτής, πριν μεταφερθεί στο φημισμένο Yacht Club de Monaco και στη συνέχεια στο Vancouver Yacht Club. Στο Λονδίνο, εξελίχθηκε επαγγελματικά δουλεύοντας σε κορυφαία εστιατόρια, όπως το Claridge’s, το Flocon de Sel στο Μεζέβ, το Lapérouse στο Παρίσι και το Ma Langue Sourit στο Λουξεμβούργο. Δίπλα στον Guy Krenzer, βραβευμένο Meilleur Ouvrier de France, τελειοποίησε την τεχνική του, ενώ με τον τριάστερο Michelin σεφ Emmanuel Renaut έμαθε να «μαγειρεύει τη στιγμή». Στο Métropole του Μονακό απέκτησε εξειδίκευση στην πολυτελή γαστρονομία.
Η πορεία τον οδήγησε στο Le Cordon Bleu στη Σαγκάη, όπου δίδαξε για δύο χρόνια, πριν ενταχθεί στην ομάδα του Olivier Bellin, του διάστερου Michelin σεφ που άνοιξε νέο εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ. Δεκαοκτώ μήνες αργότερα και με ένα νέο αστέρι Michelin, ο Jean-Michel επέστρεψε στη Γαλλία, όπου ανέλαβε να αναδείξει το Moulin de l’Abbaye στο Περικορν και στη συνέχεια έφερε στο προσκήνιο το Domaine du Colombier στην καρδιά της Drôme Provençale.
Ήταν η στιγμή που του παρουσιάστηκε μια ξεχωριστή ευκαιρία: να συνεργαστεί με τη Moët & Chandon Maison και να δημιουργήσει πιάτα που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά κρασιά της, εκφράζοντας τη γαλλική γαστρονομία και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.
Σχετικά με τον Doxis Bekris - Vice President Culinary Design, Emirates
Από τον Φεβρουάριο του 2025, ο Doxis Bekris αναλαμβάνει τον γαστρονομικό σχεδιασμό της Emirates ως Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Γαστρονομίας, φέρνοντας νέα δημιουργική πνοή στην εμπειρία των επιβατών. Έμπειρος και καινοτόμος σεφ, ο Έλληνας Doxis είναι πολυπράγμων επαγγελματίας—εστιάτορας, σύμβουλος εστίασης, συγγραφέας και καθηγητής γαστρονομικών τεχνών.
Επιπλέον, έχει ιδρύσει και διαχειριστεί κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει διατελέσει σε ηγετικές θέσεις στον τομέα της γαστρονομίας και της εστίασης σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα παγκοσμίως.
Με πάθος για τη γαστρονομική καινοτομία και αφοσίωση στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, αφιερώνει χρόνο στην αναζήτηση των κορυφαίων συστατικών διεθνώς. Με βαθύ σεβασμό στις διαφορετικές κουλτούρες, τις γεύσεις, τις τεχνικές και τις παραδόσεις τους, επιδιώκει να ενσωματώσει αυτές τις επιρροές στον σχεδιασμό των μενού της Emirates, αντανακλώντας τη γαστρονομική ποικιλία των προορισμών της.
Ο Doxis εντάχθηκε στην Emirates το 2019 ως Αντιπρόεδρος Κοινών Γαστρονομικών Υπηρεσιών & Ανάπτυξης Γαστρονομικών Ιδεών, διαμορφώνοντας τη στρατηγική της εμβληματικής εν πτήσει εστίασης της εταιρείας. Ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό γευμάτων εμπνευσμένων από τις τοπικές κουζίνες, που σερβίρονται καθημερινά σε 490 πτήσεις, καθώς και για τη διαχείριση των 1.400 σεφ του Emirates Flight Catering Facility (EKFC).
Σχετικά με την προσφορά σαμπάνιας από την Emirates
H Emirates διατηρεί μια στρατηγική συνεργασία 33 ετών με τον οίκο Moët Hennessy, καθιστώντας τις σαμπάνιες Moët & Chandon αναπόσπαστο μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας της. Οι εκλεκτές ετικέτες του διάσημου οίκου διατίθενται σε όλα τα Emirates Lounges και προσφέρονται ως μέρος της premium φιλοξενίας στις καμπίνες της πρώτης και διακεκριμένης θέσης, ενώ είναι διαθέσιμες προς αγορά στην premium οικονομική και την οικονομική θέση.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης "Fly Better", η Emirates είναι η μεγαλύτερη αγοραστής σαμπάνιας στον αεροπορικό κλάδο παγκοσμίως και διαθέτει αποκλειστικά δικαιώματα σερβιρίσματος για σπάνιες και βραβευμένες ετικέτες, όπως Dom Pérignon Vintage 2015, Dom Pérignon Vintage Rosé 2009, Dom Pérignon Plénitude 2 2004 (που από τον Ιούλιο θα αντικατασταθεί από τη σοδειά του 2006), Moët & Chandon Brut Impérial, Moët & Chandon Impérial Rosé, Moët & Chandon Grand Vintage Blanc 2016, Veuve Clicquot Yellow Label και Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015.
Επιπλέον, η Emirates προσφέρει αποκλειστικά σε παγκόσμιο επίπεδο την αυστραλιανή Chandon Vintage Brut 2018, η οποία από τον Απρίλιο θα αντικατασταθεί από τη νέα σοδειά του 2019, διαθέσιμη στην premium οικονομική θέση.