Θέλει ενίσχυση σχέσεων με Κύπρο για εμπόριο, τουρισμό και επικοινωνίες η Βουλγαρία

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, είχε πρόσφατα διμερή συνάντηση στο περιθώριο συναντήσεών του στην Πολωνία στις 13 Φεβρουαρίου 2025 με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Grozdan Karadjov.

Κατά τη συνάντηση, ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή της χώρας του για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα των μεταφορών.

Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που οι δυο χώρες έχουν ενώπιόν τους μέσω της συμμετοχής τους στον Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών της Βαλτικής Θάλασσας, της Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου Πελάγους, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον στην ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και στον τομέα του τουρισμού, των επικοινωνιών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας για το μέλλον.

Ο κ. Βαφεάδης ευχαρίστησε τον κ. Karadjov και υπογράμμισε ότι η συνεχιζόμενη συνεργασία στους βασικούς αυτούς τομείς δεν θα ωφελήσει μόνο τις δύο χώρες, αλλά θα συμβάλει και στην ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα.

Τόνισε, επίσης, ότι η ενίσχυση των υποδομών μεταφορών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας δημιουργεί νέες προοπτικές για το εμπόριο, το οποίο αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.

Οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν ότι οι χώρες τους μοιράζονται κοινές αξίες και προσδοκίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τη συνεργασία τους, διασφαλίζοντας ότι θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν από κοινού τις τις αναδυόμενες ευκαιρίες.

Δειτε Επισης

Πέραν των €33 δισ. έσοδα ΦΠΑ το 2024 μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά του Foody Market από τις υπεραγορές Αλφαμέγα
Toyota Κύπρου: Ολοκλήρωσε το μεγάλυτερο μέρος των ανακλήσεων σε οχήματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών
Lidl Κύπρου: Γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καταστήματός της στο Neon Mall of Pafos
Epic: Ακραία φαινόμενα προσφορών με έως €320 σε smartphones και 50% έκπτωση στο πάγιο 2ης γραμμής
Διαπιστώνουν υπέρμετρη αύξηση των λιανικών τιμών φρούτων και λαχανικών οι καταναλωτές-Ζητούν λήψη μέτρων
Δυναμική είσοδος στην κυπριακή αγορά για τη BYD...Ξεπέρασε τις 100 παραγγελίες μέσα σε μόλις 50 ημέρες
Τα υβριδικά οδηγούν την κούρσα της αγοράς αυτοκινήτων μαζί με τα βενζινοκίνητα-Οι κορυφαίες μάρκες του πρώτου εξαμήνου
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος