powered by

Σε αλματώδη πορεία η αδειοδότηση μη οικιστικών κτιρίων-Μεγαλύτερης αξίας και έκτασης

Τη μεγαλύτερη αύξηση από όλες τις κατηγορίες έργων κατέγραψαν οι άδειες οικοδομής για μη οικιστικά κτίρια που εκδόθηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024.

Οι άδειες οικοδομής για μη οικιστικά κτίρια, δηλαδή κτίρια που εξυπηρετούν για παράδειγμα εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς αυξήθηκαν σε αριθμό, αξία κα εμβαδόν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2024 εκδόθηκαν 915 άδειες οικοδομής για μη οικιστικά κτίρια σε σχέση με 765 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, καταγράφοντας αύξηση 19,6%.

Το εμβαδόν των εν λόγω αδειών αυξήθηκε κατά 50,7%, ενώ η αξία τους κατέγραψε ετήσια αύξηση 48,9%, με τα εν λόγω ποσοστά να αποτελούν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυξήσεων από όλες τις κατηγορίες έργων (οικιστικά κτίρια, μη οικιστικά κτίρια, έργα πολιτικού μηχανικού).

Άλμα στις μικτές πολυκατοικίες
Σημειώνεται ότι το πρώτο ενιάμηνο του 2024 εκδόθηκαν 5.485 άδειες οικοδομής έναντι 5.274 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 4%, με τη συνολική αξία να καταγράφει άνοδο 8,9% και το συνολικό εμβαδόν αύξηση 10,6%.

Με τις άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν αναμένεται να ανεγερθούν 8.801 οικιστικές μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Όσον αφορά τα οικιστικά κτίρια, τη μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 101,5% σημείωσαν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2024 οι οικιστικές μονάδες που αφορούν μικτές πολυκατοικίες (552 έναντι 274).

Οι προβλεπόμενες οικιστικές μονάδες για οικιστικές πολυκατοικίες διαμορφώθηκαν στις 5.509 έναντι 4.971 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 10,8%.

Οριακή υποχώρηση κατέγραψαν οι οικιστικές μονάδες που αφορούν μονοκατοικίες (-0,3%) και διπλοκατοικίες (-1,2%).

Δειτε Επισης

Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Μετονομάζεται σε «Γλαύκος Κληρίδης» το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου-Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αναβάθμισης
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
Επιθεώρησε τις εργασίες στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού ο Α.Βαφεάδης-Το κόστος και οι φάσεις του έργου
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει... Πώς το AI μεταμορφώνει επιχειρήσεις και κυβερνητικά συστήματα
Προνομιακές επιλογές σε κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Η τεχνολογία ως εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για αναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη