Ν. Χριστοδουλίδης: Δύσκολο το θέμα του χαλλουμιού, λαμβάνουμε αποφάσεις στη βάση πραγματικών δεδομένων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι έχουν δοθεί κίνητρα για να επιτευχθεί η αύξηση (της συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παρασκευή του χαλλουμιού), λέγοντας ότι δεν είναι μία διαδικασία που θα φέρει αποτελεσμα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ερωτηθείς για την πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο των αιγοπροβατοτρόφων, ο Πρόεδρος είπε ότι είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, στις διαφωνίες, στις διαμαρτυρίες λέγοντας ότι είναι ένα δύσκολο θέμα το θέμα του χαλλουμιού. 

Ανέφερε ότι ο ίδιος ασχολείται συνεχώς με το θέμα «έτσι ώστε να δούμε πώς δημιουργούνται κίνητρα για να αυξηθεί το ποσοστό». 

«Πρέπει να δούμε όμως και ποια είναι τα δεδομένα. Δεν είναι μία διαδικασία που θα φέρει αποτελεσμα από τη μία μέρα στην άλλη.

Για αυτό λέω ότι έχουμε δώσει συγκεκριμένα κίνητρα έτσι ώστε να πετύχουμε την αύξηση και αυτός είναι ο στόχος μας λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα δεδομένα στη χώρα μας», επισήμανε. 

Σε ερώτηση εάν οι έλεγχοι είναι αποτελεσματικοί δεδομένου του ότι αυτό είναι ένα από τα παράπονα των αιγοπροβατοτρόφων, απάντησε ότι γίνονται έλεγχοι, προσθέτοντας ότι «έχουμε προχωρήσει αξιοποιώντας και την τεχνολογία ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα που υφίστανταν στο παρελθόν - δεν θα το κρύψω - σε σχέση με τους ελέγχους, σε σχέση με το να έχουμε ακριβή δεδομένα ενώπιόν μας για να λαμβάνουμε αποφάσεις στη βάση πραγματικών δεδομένων».

Δειτε Επισης

ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών
ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: €300 δώρο σε κάθε εργαζόμενο-To «ευχαριστώ» στο προσωπικό
Το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης του Kia EV3 προσφέρει πιο ομαλή οδήγηση και αυξημένη αυτονομία
Πάσχα στο Toy Confectionery: Αυγά…έκπληξη και χειροποίητα πανετόνε