Ν. Χριστοδουλίδης: Δύσκολο το θέμα του χαλλουμιού, λαμβάνουμε αποφάσεις στη βάση πραγματικών δεδομένων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι έχουν δοθεί κίνητρα για να επιτευχθεί η αύξηση (της συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παρασκευή του χαλλουμιού), λέγοντας ότι δεν είναι μία διαδικασία που θα φέρει αποτελεσμα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ερωτηθείς για την πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο των αιγοπροβατοτρόφων, ο Πρόεδρος είπε ότι είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, στις διαφωνίες, στις διαμαρτυρίες λέγοντας ότι είναι ένα δύσκολο θέμα το θέμα του χαλλουμιού. 

Ανέφερε ότι ο ίδιος ασχολείται συνεχώς με το θέμα «έτσι ώστε να δούμε πώς δημιουργούνται κίνητρα για να αυξηθεί το ποσοστό». 

«Πρέπει να δούμε όμως και ποια είναι τα δεδομένα. Δεν είναι μία διαδικασία που θα φέρει αποτελεσμα από τη μία μέρα στην άλλη.

Για αυτό λέω ότι έχουμε δώσει συγκεκριμένα κίνητρα έτσι ώστε να πετύχουμε την αύξηση και αυτός είναι ο στόχος μας λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα δεδομένα στη χώρα μας», επισήμανε. 

Σε ερώτηση εάν οι έλεγχοι είναι αποτελεσματικοί δεδομένου του ότι αυτό είναι ένα από τα παράπονα των αιγοπροβατοτρόφων, απάντησε ότι γίνονται έλεγχοι, προσθέτοντας ότι «έχουμε προχωρήσει αξιοποιώντας και την τεχνολογία ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα που υφίστανταν στο παρελθόν - δεν θα το κρύψω - σε σχέση με τους ελέγχους, σε σχέση με το να έχουμε ακριβή δεδομένα ενώπιόν μας για να λαμβάνουμε αποφάσεις στη βάση πραγματικών δεδομένων».

Δειτε Επισης

Πλησιάζουν το 50% οι ανακλήσεις για Takata-«Ανέβασαν ρυθμούς τους τελευταίους δύο μήνες οι αντιπροσωπείες»
Παραδοχή Αλέξη Βαφεάδη... Θα εξαντληθεί πολύ νωρίς το κονδύλι του νέου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση
Αυξημένο το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ικανοποίηση Κομισιόν για συμφωνία για απλουστευμένη εξωδικαστική επίλυση διαφορών για καταναλωτές
Μαρίνος Γιαλελή: Το οινοποιείο στον Κάθηκα, η σχέση με το κρασί και η νέα ετικέτα διά χειρός Νικόλα Λαδόμματου(pics)
Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ε.Ε. το πρώτο πεντάμηνο του έτους
Στο 1,6 εκατ. τον Μάιο τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για κρεατοπαραγωγή
Πήραν την ανιούσα οι πωλήσεις πετρελαιοειδών το πρώτο πεντάμηνο-Σημαντική αύξηση τον Μάιο
Οι αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης- Το βασικό συστατικό της συνταγής της επιτυχίας
Το Fleet Forward από Toyota και Frotcom Κύπρου-Σύγχρονη ματιά στη διαχείριση στόλου και τη βιώσιμη κινητικότητα