powered by

Έρχονται σημαντικά έργα για τον αθλητισμό στον Αγρό-Τρέχουν οι διαδικασίες για ανακαίνιση του «Γλαύκος Κληρίδης»

Διαβεβαιώσεις από το κράτος ότι μέχρι τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανακαίνιση του Αθλητικού Κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό, το οποίο, σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, θα αναβαθμιστεί σε Εθνικό Κέντρο Άθλησης, Ευρωστίας, Έρευνας και Αποκατάστασης, έχει λάβει ο κοινοτάρχης, Αντώνης Τσολάκης.

Ο κοινοτάρχης Αγρού δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού ότι, στο Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου τον περασμένο Μάιο, η υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, ανήγγειλε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανακαίνιση και βελτίωση του αθλητικού κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης», το οποίο παραμένει ανενεργό λόγω προβλημάτων από το 2019.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι η ανακαίνιση, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Μέχρι τον Απρίλιο το κόστος για το Αθλητικό Κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης»

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ότι τα απαραίτητα κονδύλια για το έργο έχουν περιληφθεί στους προϋπολογισμούς του Οργανισμού, σημειώνοντας, όμως, κάποιες καθυστερήσεις στις διαδικασίες. Ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο οι μελετητές αναμένεται να καθορίσουν το ακριβές κόστος του έργου.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι το κλειστό στάδιο στον Αγρό αποτελεί έργο προτεραιότητας και, με την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του 2025, οι εργασίες ανακαίνισης θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Να σημειωθεί πως στην όλη διαδικασία εμπλέκονται ενεργά, ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο κοινοτάρχης Αγρού τόνισε πως το έργο είναι εξαιρετικής σημασίας τόσο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, όσο και για την ενίσχυση του εγχώριου αθλητισμού (στα σχολεία, τα οργανωμένα σύνολα και τους κατοίκους).

Προσπάθειες για ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Παράλληλα, η κοινότητα του Αγρού συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με προβολείς και στίβο. Το έργο αυτό εκτιμάται ότι θα αυξήσει την προσέλευση ομάδων από την Κύπρο και το εξωτερικό για σκοπούς προετοιμασίας.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν κάποια προβλήματα που αναμένεται να επιλυθούν σύντομα. Ένα από αυτά, αφορά τεμάχιο που ανήκει σε ιδιώτη και αγοράστηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης Αγρού για να συνδράμει στην προσπάθεια της κοινότητας.

Όπως εξήγησε, θα γίνει μεταβίβαση του τεμαχίου στην Εκκλησία, στην οποία ανήκουν τα υπόλοιπα τεμάχια της περιοχής, ώστε να προχωρήσει το έργο. Επιπλέον, υπάρχει ζήτημα με αργάκι στην περιοχή, το οποίο πρέπει να χαρτογραφηθεί σωστά από το Κτηματολόγιο.

«Μόλις ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, έχουν εκπονηθεί σχέδια για την αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου με γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο, κερκίδες και αποδυτήρια», πρόσθεσε. Το κόστος του έργου υπολογίζεται γύρω στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον στίβο, ο οποίος, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την προετοιμασία αθλητών, αξιοποιώντας το υψόμετρο της περιοχής, που είναι ιδανικό για σκοπούς άθλησης.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, υπογράμμισε πως ο Αγρός αποτελεί μια περιοχή που μπορεί να προσελκύσει αθλητικό τουρισμό, χάρη στο ξενοδοχείο, τα καταλύματα και τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες που διαθέτει.

Συμπλήρωσε ότι για τον ΚΟΑ και την κυβέρνηση, ο Αγρός και οι γειτονικές κοινότητες αποτελούν περιοχές ενδιαφέροντος, οι οποίες θα υποστηριχθούν για την αναβάθμιση και δημιουργία κατάλληλων υποδομών.

Δειτε Επισης

Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics