Powered by

Α. Σαββίδη: Στόχος η Κύπρος να μην απωλέσει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΣΑΑ (vid)

Tο 2021, καταρτίστηκε και εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, ένα φιλόδοξο σχέδιο με προϋπολογισμό 1,22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την πανδημία του Covid, και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητάς της σε νέες προκλήσεις και κρίσεις.

Προτεραιότητα και στόχος μας είναι η διασφάλιση ότι η Κύπρος δεν θα απωλέσει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ).

Σε συνέντευξή της στο InBusinessTV, η Ανθούλα Σαββίδη, Διευθύντρια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών εξηγεί το πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, που παρατηρούνται καθυστερήσεις και ποιες οι ενέργειες για άμεσο εντοπισμό τους και λήψη διορθωτικών μέτρων.

Στο βίντεο, η κ. Σαββίδη διευκρινίζει ότι η χώρα, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα κράτη μέλη, θα προβεί και σε άλλες τροποποιήσεις όπου κριθεί αναγκαίο. «Αρχές του 2025 προχωρούμε σε νέα τροποποίηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν σε κάποια έργα μέσα στο 2024, μετά την προηγούμενη τροποποίηση του 2023», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη και μάθετε για τους έξι βασικούς άξονες του Σχεδίου, και την συνεκτική δέσμη 136 Μέτρων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο.

Πώς αντλούνται τα ποσά από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την είσπραξή τους και πόσα έχουμε εισπράξει μέχρι σήμερα;

Οι απαντήσεις στο βίντεο:

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Στρατής Ματθαίου: Ίδια συνταγή με 2013 οι προτάσεις ΔΝΤ για το δημόσιο-Επανάληψη των ίδιων μέτρων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)