Powered by

Mέσω του TFA η υποβολή Δήλωσης Παρακράτησης Φόρου και Εισφορών εντός του α' εξαμήνου

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025, η υποβολή της Δήλωσης (Εργοδότη) Παρακράτησης Φόρου & Εισφορών (ΤΦ 7) και της πληρωμής Φόρου και Εισφορών θα πραγματοποιείται μέσω του συστήματος TFA, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φορολογίας.

Όπως σημειώνεται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της Δήλωσης ΤΦ7 μέσω του συστήματος TFA, η υποβολή της Δήλωσης ΤΦ7 μέχρι και το έτος 2023 συμπεριλαμβανομένου θα γίνεται μέσω του συστήματος TAXISnet, ενώ οι μηνιαίες πληρωμές παρακράτησης Φόρου και Εισφορών για τα έτη 2023, 2024 και 2025 θα πραγματοποιούνται μέσω του TaxPortal.

Συμπληρώνεται ότι μετά την έναρξη υποβολής της Δήλωσης ΤΦ7 μέσω του συστήματος TFA, τόσο η υποβολή της Δήλωσης ΤΦ7 όσο και η πληρωμή της παρακράτησης φόρου και εισφορών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του συστήματος TFA, ενώ για το έτος 2025 και μετέπειτα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά μηνιαίες Δηλώσεις ΤΦ7.

Επιπλέον, θα πρέπει να υποβληθούν όλες οι μηνιαίες Δηλώσεις ΤΦ7 για το 2025 (από τον Ιανουάριο), συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τις οποίες πραγματοποιήθηκαν πληρωμές φόρου και εισφορών μέσω του Tax Portal, ενώ για την υποβολή της μηνιαίας Δήλωσης ΤΦ7, είναι υποχρεωτική η χρήση του Αριθμού της Φορολογικής Ταυτότητας (ΑΦΤ) για κάθε εργοδοτούμενο.

Για την υποβολή της Δήλωσης ΤΦ7 μέσω του συστήματος TFA θα εκδοθούν σχετικοί Ενημερωτικοί Οδηγοί και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά σεμινάρια, με την ημερομηνία έναρξης υποβολής της Δήλωσης ΤΦ7 και πληρωμής Φόρου και Εισφορών μέσω του συστήματος TFA να αναμένεται να γνωστοποιηθεί με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο αγροτών-Δημιουργούνται νέες κατηγορίες
Πασχαλινό επίδομα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους-Επωφελούνται πέραν των 11 000 δικαιούχων
Το «σαφάρι» Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ για να φέρει επενδύσεις…Ποιους θα δει, τι θα τους πει και οι τομείς που ποντάρει
Τριάντα χιλιάδες δικαιούχοι αγρότες για εκταρικές επιδοτήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων-Ο στόχος της ενίσχυσης
Εξαπέλυσε πυρά και μοίρασε ευθύνες στις κυβερνήσεις Αναστασιάδη-Χριστοδουλίδη για την ακρίβεια ο Στεφάνου
Περισσότερα από 60 έργα αξίας πέραν των 180 εκατ. για την επαρχία της Λάρνακας-Ανοίγει Σχολή του ΤΕΠΑΚ στην πόλη
«Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες στις ΗΠΑ για να επενδύσουν στην Κύπρο-Έχει οργανωθεί πολύ καλά αυτή η επίσκεψη»
«Αρχίζουμε να αποπληρώνουμε δάνειο που πήραμε γιατί κάποιοι ακολούθησαν ανεύθυνες πολιτικές...Με την οικονομία δεν παίζεις»
Πτώση την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο και εβδομαδιαίες απώλειες
Περισσότερα τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή τον Φεβρουάριο