Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα, το φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων και χειροτεχνημάτων, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη μικρών επιχειρήσεων του τόπου μας, την ίδια ώρα που η εκδήλωση έχει και κοινωνική διάσταση, καθώς μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προϊόντων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς στήριξης κέντρων παιδιών ή ηλικιωμένων της υπαίθρου.

ΠΑΜΕ ΤΡΟΟΔΟΣ 1

Ο διττός χαρακτήρας της εκδήλωσης υπηρετεί την προτεραιότητα που έχει θέσει εξαρχής η Πρώτη Κυρία για την προαγωγή δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη την Κύπρο, πόλεις και χωριά.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, και με την προεδρική κατοικία Τροόδους να ανοίγει τους κήπους της για το κοινό, τους παρέχεται η δυνατότητα να αναδειχθούν σε ένα ορεινό περιβάλλον στο πλαίσιο του στόχου που τίθεται για την εκδήλωση και που είναι η προώθηση και έμπρακτη στήριξη παραδοσιακών και άλλων προϊόντων από αυτές.

Την ίδια ώρα, μέσα από δράσεις όπως η συγκεκριμένη, παρέχεται στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων η δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους σε εμβληματικούς χώρους και σε μεγαλύτερο κοινό, όπως τουρίστες, πρέσβεις και μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Διπλωματών & Συζύγων, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τεχνοκράτες υπουργείων και υπηρεσιών που είναι αρμόδιοι για τα διάφορα προγράμματα στήριξης, τόσο κρατικά όσο και ευρωπαϊκά.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την εκδήλωση, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν όλη την πληροφόρηση για τα εθνικά σχέδια ενίσχυσης ή για τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο Τρόοδος θα βρίσκονται λειτουργοί από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Παρόντες βεβαίως, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, αφού το φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, το Υφυπουργείο Τουρισμού, καθώς και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το φεστιβάλ θα παρέχεται δωρεάν μεταφορά από την Πλατεία Τροόδους, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε πιο κάτω τις μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο φεστιβάλ:

ΠΑΜΕ ΤΡΟΟΔΟΣ ΛΙΣΤΑ

ΠΑΜΕ ΤΡΟΟΔΟΣ ΛΙΣΤΑ 2

Δειτε Επισης

Προκαταρκτική έγκριση €152 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης-Πράσινο σε 37 από τα 38 ορόσημα
Με αμελητέες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Τα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί η Κυπριακή Προεδρία-Καταρτίστηκε και υλοποιείται οδικός χάρτης
Επ. Οικονομικών: Τελεσίγραφο 15 ημερών στους εμπλεκόμενους να τα βρουν για τις συλλογικές επενδύσεις
Πολλαπλές συντάξεις: Ψάχνουν την φόρμουλα με τις λιγότερες συνταγματικές τρύπες-Επιφυλάξεις από Νομική Υπηρεσία
Ετήσια αύξηση 4,8% στο ωριαίο εργατικό κόστος το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Στελέχωση συμπλεγμάτων, αντιμισθία κοινοταρχών και κρατική χορηγία συζήτησαν Ιωάννου-Ένωση Κοινοτήτων
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος-Τι θα συζητήσουν
«Καταστροφικό καρκίνωμα η διαφθορά, σημαντικό ποσό στον προϋπολογισμό για rebranding της Κύπρου»
Γιάννης Παναγιώτου: Περισσότεροι εργαζόμενοι από το εξωτερικό μέσα από τις κατάλληλες νόμιμες διαδικασίες