Αυτοκινητοβιομηχανίες: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα»

Εντείνονται διαρκώς οι προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα απογοητεύει και το κόστος παραγωγής αυξάνεται εν όψει και των αυστηρότερων κανονισμών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Την ανησυχία αυτή εξέφρασε η επικεφαλής του λόμπι των αυτοκινητοβιομηχάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ε.Ε. εξακολουθούν να «χάνουν περισσότερα από 2 εκατ. οχήματα στην αγορά και στα εργοστάσια» σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα, δήλωσε την Τετάρτη η Sigrid de Vries, γενική διευθύντρια της ομάδας «πίεσης», σε συνέντευξή της στο Bloomberg. «Αυτό δημιουργεί μεγάλη ένταση – αυτό που αποκαλούμε τέλεια καταιγίδα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, ή ACEA, με έδρα τις Βρυξέλλες, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα «επείγουσα δράση» εν όψει των αυστηρότερων στόχων της Ε.Ε. για τις εκπομπές ρύπων που θα τεθούν σε ισχύ το 2025, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να κοστίσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για ορισμένες από αυτές, την ώρα που οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνουν τις πωλήσεις τους στην περιοχή.

Παρότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ε.Ε. παραμένουν προσηλωμένες στην πράσινη μετάβαση, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να είναι πιο «ευέλικτες» και να βρουν τρόπους για να υποστηρίξουν καλύτερα τη βιομηχανία, υποστήριξε η de Vries.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές συζητήσεις», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το ποιο είναι το ζήτημα, ποιες είναι οι ανησυχίες, ποιο είναι το υπόβαθρο αυτών των ανησυχιών».

Οι πωλήσεις EV στην Ευρώπη είναι κατώτερες των προσδοκιών μετά τη μείωση των κινήτρων για αγορές σε χώρες όπως η Γερμανία. Η πτώση της παραγωγής αυτοκινήτων στην Ιταλία έχει επίσης προκαλέσει προβληματισμός με την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι να ζητεί επανεξέταση των κανόνων της Ε.Ε..

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Volkswagen AG είχε γνωστοποιήσει τα σχέδιά της για κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία με σκοπό την εξοικονόμηση κόστους.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του Golf εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει τα αυστηρότερα πρόστιμα στο πλαίσιο των νέων στόχων της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2 από το επόμενο έτος.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Stellantis NV και η BMW AG, αναμένεται να ανταποκριθούν στους νέους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων.

Δειτε Επισης

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης-Ο αριθμός των χορηγιών, οι κατηγορίες και τα ποσά (πίνακες)
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους €2,5 εκατ. ενέκρινε το Υπουργικό-Πόσες χορηγίες θα δοθούν
ΚΕΟ: Μοιράζει μέρισμα συνολικού ύψους €1,7 εκατ. στους μετόχους της
«Το πλαφόν δεν είναι αυτοσκοπός...Οι ελεύθερες αγορές δουλεύουν στη βάση της κερδοφορίας»
Α. Χατζηαδάμου: Πιέσεις στην αγορά λόγω «e-kalathi»-Παρέμβαση που δημιούργησε προβλήματα σε συγκεκριμένες υπεραγορές
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ανήσυχοι για τα στενά του Ορμούζ οι Κύπριοι πλοιοκτήτες-Κίνδυνος εγκλωβισμού των πλοίων
Ο Πόλυς Μιχαηλίδης στα Δ.Σ. CTC, Ermes και Woolworth-Ο Μενέλαος Σιακόλας μέλος της Επιτροπής Διορισμών
Πώς κινήθηκαν οι τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων τον Μάιο...Μεγάλη αύξηση σε μαλάκια και λάδι
Έκθεση KPMG: Χαμένα έσοδα ύψους 22 εκατ. από την κατανάλωση παράνομων τσιγάρων το 2024 για την Κύπρο
Μαρίνα Χατζημανώλη: Τι θα επιφέρει ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις