FIBA EuroBasket 2025: Πώς προχωρούν τα έργα αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, ενόψει της φιλοξενίας του FIBA EuroBasket 2025 στην Κύπρο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, από τον Αύγουστο, όταν ξεκίνησαν τα έργα, έχουν προχωρήσει οι προγραμματισμένες κατεδαφίσεις, η δημιουργία των απαραίτητων νέων εξόδων κινδύνου από την αρένα προς στα αποδυτήρια, η αφαίρεση του παλιού παρκέ και άλλων υλικών που θα αντικατασταθούν, ενώ ξεκίνησαν και τα έργα αναβάθμισης στα αποδυτήρια.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται σύντομα το στάδιο μελετών για τα έργα που ακολουθούν και τα σύγχρονα υλικά που θα τοποθετηθούν, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Το έργο αναβάθμισης του γηπέδου, έχει ανατεθεί από το τμήμα Δημοσίων Έργων στην εταιρεία Α&Α Αποστολίδης, μέσω διαδικασίας δημοσίων προσφορών.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο «Σπύρος Κυπριανού» θα μεταμορφώσουν την εικόνα του γηπέδου της Λεμεσού, αφήνοντας παράλληλα ως κληρονομιά στον κυπριακό αθλητισμό, ένα μοντέρνο κλειστό γήπεδο με νέο ορίζοντα ζωής αρκετών επιπλέον δεκαετιών και την δυνατότητα φιλοξενίας και άλλων μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο σχεδιάστηκε πριν από 25 χρόνια περίπου και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005.

Το Ευρωμπάσκετ 2025 αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος. Συνδιοργανώτριες χώρες είναι η Λετονία, η Φινλανδία και η Πολωνία.

Στη Λεμεσό θα διεξαχθούν οι δεκαπέντε αγώνες του γ΄ ομίλου, με τη συμμετοχή έξι χωρών. Της Εθνικής Κύπρου ως διοργανώτριας χώρας, της Εθνικής Ελλάδας ως συνεργαζόμενης ομοσπονδίας, δεδομένου ότι θα προκριθεί από το παράθυρο των προκριματικών, και άλλων τεσσάρων χωρών οι οποίες θα γίνουν γνωστές τον Μάρτιο 2025 στην κλήρωση της FIBA.

Τα εισιτήρια για τους αγώνες του FIBA EuroBasket 2025 έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από τις 4 Σεπτεμβρίου 2024. Τα εισιτήρια πωλούνται στο πιο κάτω σύνδεσμο:https://www.more.com/en/tickets/sports/fiba-eurobasket-2025/

Δειτε Επισης

Μένει στις τοπικές Αρχές μέχρι 31 Μαρτίου η αρμοδιότητα για επιτήρηση των επικίνδυνων οικοδομών
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025-Ομόφωνη πρόταση νόμου
Η εκδήλωση της Cyfield για τη νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας-Τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
FIBA EuroBasket 2025: Πώς προχωρούν τα έργα αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού»
Πολυκατοικίες και κτίρια γραφείων με εμπνευσμένο σχεδιασμό από την Tor Properties
UBS: Η παγκόσμια αγορά ακινήτων και ο κίνδυνος φούσκας σε 25 μεγαλουπόλεις
Μισός αιώνας κύρους και καινοτομίας: Η Pafilia Property Developers στην κορυφή της κατασκευαστικής αριστείας
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας