Powered by

Γ. Παναγιώτου: Υποβάλλεται το απόγευμα η μεσολαβητική πρόταση για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Μεσολαβητική πρόταση για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία υποβάλει την Πέμπτη το απόγευμα το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, προγραμματίζεται η υποβολή μεσολαβητικής πρότασης προς τις δύο πλευρές το απόγευμα. Η πρόταση θα αποσταλεί από τον διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Αναμένοντας τις αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός εκτίμησε ότι η πρόταση θα επενεργήσει θετικά για την επίτευξη συμφωνίας για την ανανέωση της σύμβασης του κλάδου.

Το ιδανικό σενάριο, όπως ανέφερε, είναι να την αποδεχτούν τα δύο μέρη και να υπογραφεί η σύμβαση. Πρόσθεσε ότι το λιγότερο ικανοποιητικό σενάριο είναι να υπάρχουν διαφωνίες σε κάποια σημεία και να χρειαστεί να γίνει παρέμβαση από το Υπουργείο.

Πρόσθεσε ότι επειδή η πρόταση υποβάλλεται σε υπηρεσιακό επίπεδο, υπάρχει η δυνατότητα, αν δεν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, να επανέλθει ο ίδιος ο Υπουργός σε δέκα περίπου μέρες και να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις δύο πλευρές και αν χρειαστεί, ξενοδόχοι και συντεχνίες θα κληθούν για συζητήσεις.

Δειτε Επισης

Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας-Αναγνώριση από το ACI Europe
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa: Φιλοξένησε την ιστορική επίσκεψη Ναρέντρα Μόντι στην Κύπρο
Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»