Powered by

ΤUI: «Πρωτοφανής ζήτηση για διακοπές το φθινόπωρο»-Στους top προορισμούς και ελληνικά νησιά

«Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει τη ζήτηση για διακοπές το φθινόπωρο η TUI από τη Γερμανία εντάσσοντας στους τοπ προορισμούς για το Σεπτέμβριο και δύο ελληνικά νησιά.

Επιπλέον, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός οργανισμός, ακριβώς λόγω της διαφαινόμενης ζήτησης, δηλώνει ότι θα επεκτείνει το τέλος της φετινής σεζόν με επιπλέον «πακέτα» σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου μεταξύ των οποίων η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας Stefan Baumert, ο όμιλος διαπιστώνει φέτος αύξηση της ζήτησης για παραλιακούς προορισμούς στη Μεσόγειο με στόχο τις φθινοπωρινές αποδράσεις, ενώ την ίδια στιγμή, παράλληλα με τη ζήτηση, σε επιχειρηματικό επίπεδο, η ίδια η TUI επιχειρεί να επωφεληθεί και από τη χρεοκοπία του τουριστικού οργανισμού της FTI (με απόνερα και στην Ελλάδα) στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, προσφέροντας τώρα σημαντικές εκπτώσεις για την προσέλκυση επιπλέον πελατών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση για το φθινόπωρο η Τουρκία είναι η μεγάλη κερδισμένη, προφανώς και λόγω …τιμής.

Σύμφωνα με τον κ. Baumert, η Αττάλεια είναι αυτή την στιγμή ο κορυφαίος προορισμός για τις φθινοπωρινές διακοπές, με την τουρκική Ριβιέρα ειδικά να ξεπερνά τη Μαγιόρκα.

Μετά την Αττάλεια και τη Μαγιόρκα, η Κρήτη και η Κως ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση της λίστας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους ταξιδιώτες, ενώ υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν και προορισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα όπως η Xουργκάντα και η Μάρσα Αλάμ στην Αίγυπτο.

Η τουρκική Ριβιέρα είναι πολύ ελκυστική και για οικογενειακές διακοπές φέτος το φθινόπωρο λόγω υψηλών θερμοκρασιών και πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης.

Στους προορισμούς πρώτης γραμμής για το φθινόπωρο είναι επίσης και η Ρόδος μαζί με τις Φουερτεβεντούρα στην Ισπανία, Φάρο στην Πορτογαλία και τα Γκραν Κανάρια επίσης στην Ισπανία.

Από τους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, οι ΗΠΑ παραμένουν ο κορυφαίος προορισμός για το φθινόπωρο με βάση τη ζήτηση που εισπράττει η TUI και ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες και ο Μαυρίκιος.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια με αυτοκίνητο, η Γερμανία προηγείται και ακολουθούν η Αυστρία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Τσεχία.

Με δεδομένη την υψηλή ζήτηση το αμέσως επόμενο διάστημα, η TUI επεκτείνει για ορισμένους προορισμούς τη σεζόν μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου προσθέτοντας επιπλέον πτήσεις και αεροπορικές θέσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, ο όμιλος, από τη Γερμανία, επεκτείνει τη σεζόν για την Κρήτη έως τις 23 Νοεμβρίου με 39 επιπλέον πτήσεις, ενώ στους προορισμούς προς επέκταση το Νοέμβριο εντάσσονται επίσης η Ρόδος και η Κως καθώς και στην Τουρκία, το Νταλαμάν κ.ά.

Δειτε Επισης

Jazeera Airways: Πέντε λόγοι που την καθιστούν την must επιλογή για ταξιδιώτες
Emirates: Αναγνωρίστηκε από την YouGov ως το πιο συνιστώμενο παγκόσμιο brand για το 2025
Χ. Παπαχαραλάμπους: Οι προορισμοί των Κυπρίων, τι ζητούν οι ταξιδιώτες και μια...ξεχασμένη αγορά για την χώρα μας
Αναβαθμίζεται το παραλιακό πάρκο της τουριστικής περιοχής Πύλας
Συστάσεις Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή προς τους ταξιδιώτες-Πού να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Ryanair: Υπερδιπλασιάστηκαν στα €820 εκατ. τα κέρδη τριμήνου-Ισχυρή η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια