Ο Γιώργος Ασιήκαλης νέος πρόεδρος της ΔΕΦΑ-Με 39 χρόνια εμπειρίας σε ΑΗΚ και ΔΣΜΚ

Τον διορισμό του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Γιώργου Ασιήκαλη στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα, ο Χημικός Μηχανικός, Κωνσταντίνος Δανός διορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΦΑ.

Ο Γιώργος Ασιήκαλης έχει 39 χρόνια εμπειρία στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου με κύριο αντικείμενο της επαγγελματικής του απασχόλησης τα Συστήματα Εποπτικού Ελέγχου του Ηλεκτρικού Συστήματος, την διαχείριση των Εργασιακών Σχέσεων και την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αρχή Ηλεκτρισμού και την Διεύθυνση Λειτουργίας του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρισμού στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Τα ακαδημαїκά του προσόντα περιλαμβάνουν:

- Πτυχίο στην Ηλεκτρολογική και Ηλεκτρονική Μηχανική - BSc(Hons) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσιεστερ (1980),

- Μεταπτυχιακό PGCert στην Διεύθυνση Μηχανικής με ειδίκευση στο Project Management από το Joint Board for Engineering Management - UK (1987),

- Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜBA από το CIIM (1997) και

- MSc στις Εργασιακές Σχέσεις και Διεύθυνση Προσωπικού από το London School of Economics (1998).

Κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους Chartered Engineer, Chartered Manager, Chartered Fellow CIPD, MCMI, MIET και Eur Ing. Κατέχει Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου Μηχανικού 1ης Τάξης από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. Είναι επίσης Επίτιμο Μέλος και Ομότιμο Μέλος (Fellow) του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο, ως μέλος της Εργοδοτικής ομάδας της Βιομηχανίας Ηλεκτρισμού (Εμπειρογνώμονας Σύμβουλος) στις συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες των Ευρωπαίων Εργαζομένων. Υπήρξε επίσης Μέλος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος. Έχει συμμετάσχει στην 88η Συνεδρία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στην Γενεύη (ILO Convention) ως Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Λειτουργίας Συστήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού (ENTSO-E), Αναπλ. Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ENTSO-E, Αναπλ. Μέλος της Γενικής Συνέλευσης των Μεσογειακών Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού (Med-TSO), Συντονιστής της Περιφερειακής Ομάδας Απομονωμένων Ηλεκτρικών Δικτύων του ENTSO-E, Μέλος της Ομάδας Εργασίας Οικονομικών Μελετών και Σεναρίων των Μεσογειακών Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού και Μέλος της Ομάδας Εργασίας Ετοιμασίας Κανονισμών των Μεσογειακών Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού.

Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Εγγραφής Μελών, Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης Νομοθεσίας, Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης του ΕΤΕΚ. Επίσης, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, Μέλος του ΙΕΕ Committee (Cyprus Centre) και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της Αγγλικής Σχολής. Υπήρξε Ομιλητής σε 16 Διεθνή Συνέδρια και Πρόεδρος σε 4 άλλα.

Έχει διδάξει το μάθημα των Εργασιακών Σχέσεων το 2022-2023 και ως Επισκέπτης Ομιλητής στα Προγράμματα Μάστερ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και MSc in Human Resource Management στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά τα έτη 2021-2022-2023. Από το 2023 διδάσκει το μάθημα των Εργασιακών Σχέσεων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Human Resource Management and Strategy στο CIM Cyprus Business School ως Visiting Lecturer.

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Τα δύο «αγκάθια» που φέρνουν σε θέση άμυνας τον OPEC
Τέσσερις προτάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενέργεια
Προς ηλεκτρική διασύνδεση με το σωστό περιεχόμενο... Κορύφωση διεργασιών για να κλειδώσει η συμφωνία
Tο πήραν πάνω τους Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης και πάνε για deal για την ηλεκτρική διασύνδεση
GSI: Ανακοίνωσε πρόοδο, σε διαρκή επαφή με Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης-«Kάποιοι σκέφτονται τις εκλογές»
Μπουστάρισμα από Ισραήλ στην ηλεκτρική διασύνδεση-«Κορυφαία προτεραιότητα»
Χωρίς εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα η Κύπρος-Η προθεσμία Ιουνίου και η έκκληση από Κάντρι Σίμσον
Sarapis Energy: Ετοιμάζει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3,427 MW στην επαρχία Πάφου
Η επιβεβαίωση διαφωνιών, η αμηχανία και το νέο χρονικό ορόσημο για την ηλεκτρική διασύνδεση
Στρεβλώσεις στην εμπορία καυσίμων βλέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ποια είναι η απόκλιση