BioCNG-to-CI: Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε πλοία που βρίσκονται ελλιμενισμένα ή στο αγκυροβόλιο

Στο πλαίσιο του έργου BioCNG-to-CI, η startup εταιρεία InoMob, ως συντονίστρια, το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Petronav Shipmanagement και το εργοστάσιο βιοαερίου Armenis Biogas Plant συνεργάζονται για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης προς ηλεκτροδότηση, με πράσινη ενέργεια, πλοίων στο λιμάνι ή το αγκυροβόλιο.

Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Petronav Shipmanagement στο λιμάνι της Λεμεσού, κατά την οποία οι εταίροι συζήτησαν για την πρόοδο του έργου και τα μελλοντικά βήματα.

cmmiellim2

Οι κύριοι σταθμοί-ορόσημα στην πρόοδο του έργου είναι:

  • Η λειτουργία της πλατφόρμας IoT και του αλγορίθμου προγνωστικής συντήρησης που αναπτύχθηκαν από το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία και δοκιμάστηκαν στο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (ηλεκτρογεννήτρια) βιομεθανίου πριν από την εγκατάστασή της στη φορτηγίδα.
  • Η καθέλκυση της φορτηγίδας Althaia, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 13 Αυγούστου στο λιμάνι της Λεμεσού. Η φορτηγίδα Althaia θα λειτουργήσει ως πλωτή μονάδα cold ironing, χρησιμοποιώντας συμπιεσμένο βιομεθάνιο και παρέχοντας πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε αγκυροβολημένα πλοία.
cmmiellim3

Και ακολουθούν:

  • Η εγκατάσταση της ηλεκτρογεννήτριας βιομεθανίου επί της φορτηγίδας και η διεξαγωγή ανάλυσης κραδασμών και ταλαντώσεων.
  • Η πραγματοποίηση μετρήσεων επί του σκάφους με χρήση του συστήματος IoT που αναπτύχθηκε για έλεγχο της απόδοσης της ηλεκτρογεννήτριας βιομεθανίου.
  • Η ηλεκτροδότηση του πλοίου M/T Alexandria ή M/T Astraia, ανάλογα με την διαθεσιμότητα, για την επίδειξη του συστήματος (τα πλοία αυτά διαχειρίζεται η Ναυτιλιακή Εταιρεία Petronav Shipmanagement).
  • Η διοργάνωση σεμιναρίων για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, καθώς και των συνεργειών με άλλα -συναφή- χρηματοδοτούμενα έργα (ZEST, Green Marine, BlueBARGE).
cmmiellim4

Δειτε Επισης

Σε αναζήτηση συναινετικής διευθέτησης για το «Αφροδίτη» Κ.Δ. και Chevron-Χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών
Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές του αργού ενόψει Fed-Στα $73 το Brent
Τα σημεία που έγειραν την πλάστιγγα στη ζυγαριά της Λευκωσίας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Όλο το παρασκήνιο
Έτσι έλυσαν την σύνθετη εξίσωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης-Οι διασφαλίσεις που έλαβε η Κύπρος και τι προβλέπει η συμφωνία
Χωρίς κόστος για τους καταναλωτές η περίοδος κατασκευής του καλωδίου-Στο κράτος η επιβάρυνση των 125 εκατ.
Μ. Μανουσάκης: Απαραίτητες οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις-Δίκαιος διαμοιρασμός οφέλους και κόστους μεταξύ κρατών
Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Σχέδιο Χορηγιών για Κυκλική Οικονομία στις ΜμΕ
Παράταση μέχρι 30/9 για αιτήσεις ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων-€17 εκατ. το Σχέδιο Χορηγιών
Με σφραγίδα Υπουργικού Συμβουλίου μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για το καλώδιο-«Ναι» Λευκωσίας στη συμφωνία
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για την ηλεκτρική διασύνδεση-Συζητείται στο Υπουργικό η συμφωνία