BioCNG-to-CI: Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε πλοία που βρίσκονται ελλιμενισμένα ή στο αγκυροβόλιο

Στο πλαίσιο του έργου BioCNG-to-CI, η startup εταιρεία InoMob, ως συντονίστρια, το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Petronav Shipmanagement και το εργοστάσιο βιοαερίου Armenis Biogas Plant συνεργάζονται για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης προς ηλεκτροδότηση, με πράσινη ενέργεια, πλοίων στο λιμάνι ή το αγκυροβόλιο.

Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Petronav Shipmanagement στο λιμάνι της Λεμεσού, κατά την οποία οι εταίροι συζήτησαν για την πρόοδο του έργου και τα μελλοντικά βήματα.

cmmiellim2

Οι κύριοι σταθμοί-ορόσημα στην πρόοδο του έργου είναι:

  • Η λειτουργία της πλατφόρμας IoT και του αλγορίθμου προγνωστικής συντήρησης που αναπτύχθηκαν από το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία και δοκιμάστηκαν στο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (ηλεκτρογεννήτρια) βιομεθανίου πριν από την εγκατάστασή της στη φορτηγίδα.
  • Η καθέλκυση της φορτηγίδας Althaia, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 13 Αυγούστου στο λιμάνι της Λεμεσού. Η φορτηγίδα Althaia θα λειτουργήσει ως πλωτή μονάδα cold ironing, χρησιμοποιώντας συμπιεσμένο βιομεθάνιο και παρέχοντας πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε αγκυροβολημένα πλοία.
cmmiellim3

Και ακολουθούν:

  • Η εγκατάσταση της ηλεκτρογεννήτριας βιομεθανίου επί της φορτηγίδας και η διεξαγωγή ανάλυσης κραδασμών και ταλαντώσεων.
  • Η πραγματοποίηση μετρήσεων επί του σκάφους με χρήση του συστήματος IoT που αναπτύχθηκε για έλεγχο της απόδοσης της ηλεκτρογεννήτριας βιομεθανίου.
  • Η ηλεκτροδότηση του πλοίου M/T Alexandria ή M/T Astraia, ανάλογα με την διαθεσιμότητα, για την επίδειξη του συστήματος (τα πλοία αυτά διαχειρίζεται η Ναυτιλιακή Εταιρεία Petronav Shipmanagement).
  • Η διοργάνωση σεμιναρίων για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, καθώς και των συνεργειών με άλλα -συναφή- χρηματοδοτούμενα έργα (ZEST, Green Marine, BlueBARGE).
cmmiellim4

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει την θέση της για τις περικοπές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ η ΡΑΕΚ-«Ασκούμε τον ρυθμιστικό μας ρόλο»
Κέρδη για το πετρέλαιο με… όχημα το αποδυναμωμένο δολάριο
Μετέωρα βήματα για την ηλεκτρική διασύνδεση... Αξιολογούνται από τον ΑΔΜΗΕ οι επόμενες ενέργειες
Η αλλαγή του κλίματος, η προσαρμογή της Λευκωσίας και η ενεργειακή απόδοση των παραδοσιακών κτιρίων
Κ. Ιωάννου: Οι ενέργειες της Κυβέρνησης για να μπει τάξη στην αδειοδότηση φωτοβαλταϊκών πάρκων σε γεωργική γη
Έκκληση Παπαναστασίου προς Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για αποθήκευση-Το πλάνο για ιδιοκατανάλωση
ΑΗΚ: Αναγκαίες για την ισορροπία και σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος οι περικοπές από ΑΠΕ
Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές εν μέσω ανησυχιών για τους δασμούς Τραμπ-Στα $70,05 το βαρέλι
Προς εκτόνωση οι τιμές φυσικού αερίου-Οι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο
Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές εν μέσω απειλών Τραμπ για κυρώσεις στη Ρωσία