Δρ. Γεώργιος Ζαχαριάδης: Οι υπεύθυνες δράσεις της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ που στοχεύουν στον άνθρωπο

Σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που όχι μόνο να γίνονται αποδεκτές από τους εμπλεκόμενους, αλλά και να ευδοκιμούν, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο επενδύει η Πολυκλινική Υγεία,έχοντας δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον και την ανάλογη κουλτούρα προς την κατεύθυνση αυτή.

Πρόκειται για δράσεις που δεν αφορούν απλώς την εφαρμογή του νομικού πλαισίου, αλλά στοχεύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στο περιβάλλον και στα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη κατά τη διάδραση με αυτά, όπως επισημαίνει στο InBusinessNews ο δρ Γεώργιος Ζαχαριάδης, διευθύνων σύμβουλος, Πολυκλινική Υγεία Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Σ’ ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο ποιες πρακτικές, στο πεδίο εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και ESG θεωρείτε ότι ξεχωρίζουν την Πολυκλινική Υγεία;
Η Πολυκλινική Υγεία έχει συμπληρώσει 37 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο και στην κοινωνία. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα της Αναπτυξιακής Πολιτικής και Στρατηγικής της Πολυκλινικής Υγεία.

Έχοντας δεσμευτεί μεταξύ άλλων σε αξίες όπως είναι η βιωσιμότητα, η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η ισότητα, η Πολυκλινική Υγεία έχει δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον και την κουλτούρα που επιτρέπουν σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όχι μόνο να γίνονται αποδεκτές από τους εμπλεκόμενους, αλλά και να ευδοκιμούν, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Οι παράμετροι ΕΚΕ και ESG αποτελούν σήμερα πρακτικές που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας εταιρείας, αποτελώντας μέρος πλέον όλης της εταιρικής της υπόστασης. Πώς βρίσκει την έκφρασή της στη δική σας περίπτωση;

Η Στρατηγική ΕΚΕ της Πολυκλινικής Υγεία, πηγάζει και καθοδηγείται από τις αξίες που διέπουν τη συνολική λειτουργία του Οργανισμού, με κυριότερες το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το επαγγελματικό ήθος, τη συμπονετική φροντίδα, την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη, με επίκεντρο πάντα τον ασθενή.

Με αυτά ακριβώς τα δεδομένα, στόχος τόσο της Διοίκησης του Οργανισμού, όσο και των 550 εργαζομένων του, είναι η διασφάλιση, διατήρηση και ενίσχυση του ανθρώπινου προσώπου της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ με έμπρακτη προσφορά στο συνάνθρωπο και στην κοινωνία.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις σήμερα για μια επιτυχημένη πρακτική υπευθυνότητας;

Η βασικότερη προϋπόθεση είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη να αποτελεί προτεραιότητα της Αναπτυξιακής Πολιτικής ενός Οργανισμού και να είναι ενσωματωμένη στην επιχειρησιακή στρατηγική του.

Who Is Who

Η Πολυκλινική Υγεία, ενταγμένη πλήρως στο ΓεΣΥ, παρέχει ενδονοσοκομειακή κι εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και διατηρεί τμήμα επειγόντων περιστατικών. Θέτοντας την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως υψηλή προτεραιότητά της επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία του περιβάλλοντος με πολιτικές διαχείρισης αποβλήτων και στην ισότητα στον χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει πιστοποιηθεί ως εργοδότης ισότητας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης του Υπουργείου Εργασίας. Δίδει έμφαση στην εξασφάλιση υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για το προσωπικό της και στην προσφορά στην κοινωνία μέσω φιλανθρωπικών δράσεων αλλά και με το ίδρυμα (ΜΚΟ) που έχει δημιουργήσει γι’ αυτό τον σκοπό.

H Πολυκλινική Υγεία ήταν υποψήφια ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2023 στην κατηγορία Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα (ESG- EKE)

Δειτε Επισης

Μαρίνα Χατζημανώλη: Πρωταρχικής σημασίας η ποιοτική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης
Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης ο τομέας του στοιχήματος-Σταθερή άνοδος σε όλους τους δείκτες
Τα τέλη ελλιμενισμού στην μαρίνα Λάρνακας-«Ανταγωνιστικά σε σχέση με τις εμπορικές μαρίνες του νησιού»
Νέες προοπτικές στις επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και βαλτικών κρατών-Επιχειρηματικός σύνδεσμος υπό την αιγίδα ΚΕΒΕ
Η κλήρωση του πρώτου γύρου του Coca-Cola Cup-Ποια ζευγάρια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους
Το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας στηρίζει την εκστρατεία «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά»
Συμμόρφωση: Από μια κουραστική διαδικασία σε μια αποτελεσματική λειτουργία
Η Κύπρος για πρώτη φορά στην CSAR 2024 στο Παρίσι-Η παρέμβαση Δημήτρη Σκουρίδη στην συνάντηση
Mall of Cyprus και Κέντρο Αίματος Κύπρου συγκεντρώσαν πάνω από 2.000 μονάδες αίματος μέσω εκστρατειών αιμοδοσίας
Επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη η Medochemie-Σειρά δράσεων, στρατηγικών πρωτοβουλιών και έργων