Powered by

Ακόμα πιο κοντά στη συγχώνευση Alaska Airlines και Hawaiian-Στα $1,9 δις το τίμημα

Κοντά στη συγχώνευση ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται η Alaska Air Group και η Hawaiian Holdings, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να μην αμφισβητήσει το deal.

Οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι η περίοδος αναμονής για την αντιμονοπωλιακή εξέταση έχει πλέον λήξει. Όμως η Alaska και η Hawaiian χρειάζονται ακόμη έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών.

Η υπηρεσία πρέπει να αποφασίσει ότι η προτεινόμενη εξαγορά είναι προς το δημόσιο συμφέρον πριν εγκρίνει τις απαραίτητες μεταφορές δρομολογίων.

Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση βρισκόταν υπό ομοσπονδιακό έλεγχο από τον Φεβρουάριο. Το Υπουργείο Μεταφορών μπορεί να επιβάλει όρους για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία εξυπηρετεί τους καταναλωτές.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία για την ένωση των αεροπορικών μας εταιρειών», ανέφερε η Alaska Air σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση αποτελεί απότομη αλλαγή πορείας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο υλοποίησε τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν υπέρ του ανταγωνισμού, εμποδίζοντας τη συγχώνευση μεταξύ της JetBlue Airways Corp. και της Spirit Airlines Inc. και αναγκάζοντας τη διάλυση μιας περιφερειακής εταιρικής σχέσης μεταξύ της JetBlue και της American Airlines Group Inc. από τις αρχές του περασμένου έτους.

Ο συνδυασμός της Alaska και της Hawaiian θα καταλάμβανε περισσότερο από το 50% της αγοράς αερομεταφορών της Χαβάης, η οποία έχει ετήσια έσοδα 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσαν οι αερομεταφορείς. Όμως οι ταξιδιώτες στη Χαβάη θα μπορούν να φτάσουν σε περισσότερους προορισμούς μέσω των συνδυασμένων δικτύων, ενώ θα δημιουργηθεί ένας ισχυρότερος ανταγωνιστής των τεσσάρων μεγαλύτερων εγχώριων αεροπορικών εταιρειών που κυριαρχούν στην αγορά των ΗΠΑ.

Η προτεινόμενη αγορά της Alaska, που γνωστοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, αποτιμά το μετοχικό κεφάλαιο της Hawaiian σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει χρέος 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Alaska θα είναι η μητρική εταιρεία συμμετοχών, με έδρα το Σιάτλ, ενώ η Alaska Airlines και η Hawaiian Airlines θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα ξεχωριστά τους εμπορικά σήματα.

Η Alaska εκτελεί 24 δρομολόγια μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ και της Χαβάης, ενώ η Hawaiian έχει 15 δρομολόγια.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν 12 επικαλυπτόμενα δρομολόγια και η συμφωνία θα δώσει στις συνδυασμένες εταιρείες το μεγαλύτερο μερίδιο πτήσεων προς τα νησιά της Χαβάης, ξεπερνώντας τις United Airlines Holdings Inc. και Southwest Airlines Co.

Δειτε Επισης

Έτσι θα γίνει πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική η οικονομία-Οι δεκάδες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στο Σχέδιο Ανάκαμψης
Το τρίπτυχο επιτυχίας του Alion Beach Hotel-«Στόχος να προσφέρουμε κάτι παραπάνω από απλώς φιλοξενία»
Οι εννέα μεγάλες αναπτύξεις της Λευκωσίας και πόσο θα αυξήσουν θέσεις εργασίας και μετακινήσεις ανά δήμο
Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι γενικές αυξήσεις 1,5% στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Κυβερνοεπιθέσεις: Κορυφαίοι CIO’s της Κύπρου ξεδιπλώνουν στρατηγικές άμυνας
Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi