Το Saloon Concept της Honda κέρδισε το βραβείο Best of the Best σχεδιασμού στα Red Dot Design Awards

Νέα επιτυχία για τη Honda στα Red Dot Design Awards, καθώς το Saloon, το κορυφαίο μοντέλο Concept από τη σειρά Honda 0, κέρδισε το βραβείο Best of the Best 2024 στην κατηγορία Design Concept. Βράβευση κέρδισε και το Space-Hub, ένα ακόμα Concept της σειράς Honda 0.

Τα δύο αυτά βραβεία δίνουν πανηγυρική συνέχεια στα τέσσερα βραβεία Product Design που κέρδισε η Honda τον Απρίλιο φέτος για το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο EM1 e:, το υπερσυμπαγές ηλεκτρικό σκούτερ Motocompacto, την εξωλέμβια μηχανή BF350 μεγάλου μεγέθους και το ρομποτικό χλοοκοπτικό Miimo.

Ο Toshinobu Minami, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού της Honda R&D Co. Ltd, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που βραβευτήκαμε με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Red Dot Award στην κατηγορία Design Concept, συνεχίζοντας τις επιτυχίες άλλων μας προϊόντων στην κατηγορία Product Design τον Απρίλιο.

Δημιουργήσαμε το Saloon, που βραβεύτηκε ως ‘Best of the Best’, με την έμπνευση ενός μοντέλου που αντιπροσωπεύει τη σημαντική μεταμόρφωση της Honda, με θέμα την επίτευξη μιας ‘συμβίωσης με το περιβάλλον, την κοινωνία και τους πελάτες’ και με έναν πρωτότυπο σχεδιασμό που το διαφοροποιεί από άλλα μοντέλα από την πρώτη ματιά.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα βραβεία είναι αποτέλεσμα των ψηλών στάνταρτ τόσο του σχεδιασμού όσο και της νέας αξίας που προσφέρει η Honda. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε προϊόντα που θα προκαλούν έκπληξη και ενθουσιασμό στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων».

Η Σειρά 0 της Honda παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Consumer Electronics Show (CES) τον Ιανουάριο του 2024 ως το πιο επαναστατικό σχέδιο στην παγκόσμια προσέγγιση ηλεκτροκίνησης.

Τα πρωτότυπα Saloon και Space-Hub ενσωματώνουν τη φιλοσοφία σχεδίασης «Λεπτό, Ελαφρύ και Έξυπνο» (Thin, Light, and Wise) που είναι η βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων της Honda: Με έναν έναν χαμηλό, πιο σπορ και δυναμικό σχεδιασμό, που χαρακτηρίζεται από μια γραμμή που ανεβαίνει ομαλά από το μπροστινό μέρος προς το πίσω μέρος, η εξωτερική εμφάνιση του Saloon εκφράζει την ευκινησία και τη δυναμική του οχήματος.

Ο κατακόρυφος σχεδιασμός του πλευρικού γυαλιού δημιουργεί ένα εκτενές πλευρικό πάνελ, ενώ το σχήμα στενεύει προς τις πλευρικές ποδιές για να τονίσει τα ελαστικά.

Το εσωτερικό του είναι λιτό και επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην οδήγηση χωρίς περιττές αποσπάσεις, επιτυγχάνοντας άριστη σχέση ανθρώπου-μηχανής (HMI) προσφέροντας έτσι ανεπτυγμένη αλλά και αμφίδρομη συνύπαρξη με τον χρήστη (UI).

Ο σπορ σχεδιασμός με το χαμηλό ύψος του οχήματος, διαφοροποιεί το Saloon από άλλα οχήματα, επιτυγχάνοντας όχι μόνο έναν ελκυστικό σχεδιασμό, αλλά προσφέροντας και έναν ευρύχωρο εσωτερικό χώρο πολύ πιο άνετο από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος κοιτάζοντάς το εξωτερικά.

Δειτε Επισης

Άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ-Ανησυχούν οι ξενοδόχοι
Οι προορισμοί όπου ταξιδεύουν οι Κύπριοι-Η πρώτη χώρα με διαφορά και ποιες άλλες αποτελούν πόλο έλξης
Η διαδρομή του προϋπολογισμού στη Βουλή-Η πορεία που θα ακολουθήσει από την Επ. Οικονομικών έως την Ολομέλεια
Επιχειρείν πέρα απ' τα σύνορα...To success story τεσσάρων κυπριακών εταιρειών που κατέκτησαν τον κόσμο
Καρολίνα Πελενδρίτου-Γιώργος Καλλής στο Inspire 2024: Μετατρέποντας την αμφισβήτηση σε κίνητρο
Οι νέοι ηγέτες φέρνουν την αλλαγή-Το όραμα, η καταξίωση και η διαφοροποίηση στο Inspire 2024
Πέντε νέοι επιχειρηματίες στο Inspire 2024-Μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές
Η αξία και ο ρόλος των ESG για τις επιχειρήσεις… «Καυτή» συζήτηση στο Inspire 2024
Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Από πότε κινητά, tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να έχουν κοινό φορτιστή