UDS Architects και Foster + Partners επεκτείνουν τη συνεργασία τους για το «Land of Tomorrow»

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση στη Λάρνακα για την ανακοίνωση της κοινοπραξίας μεταξύ του Ομίλου Λευκαρίτη και της bbf:, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτης φάσης του masterplan «Land of Tomorrow», που σχεδιάστηκε από τους Foster + Partners.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, και άλλοι υπουργοί και αξιωματούχοι.

Οι UDS Architects συνεχίζουν και επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τους Foster + Partners ως ο Local Architect και Architect of Record για το εμβληματικό "Land of Tomorrow", το πιο πρωτοποριακό Έργο στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας ακμάζουσας και βιώσιμης επέκτασης της πόλης κατά μήκος της παραλιακής περιοχής Λάρνακας - Δεκέλειας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη μεταμόρφωση της ακτογραμμής της Λάρνακας.

Η συνεργασία UDS Architects και Foster + Partners έχει σκοπό την αδειοδότηση και υλοποίηση του masterplan, καθώς και το σχεδιασμό και επίβλεψη της πρώτης φάσης, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών να προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2025.

Αυτή η φάση θα περιλαμβάνει μια σειρά από οικιστικές αναπτύξεις, προσφέροντας πάνω από 32,000 τετραγωνικά μέτρα υψηλής ποιότητας παραθαλάσσιου χώρου διαβίωσης.

Σχεδιασμένο για να ενισχύσει το αίσθημα της κοινότητας στο σύγχρονο αστικό ιστό, αυτό το στάδιο του έργου θα περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία και εστιατόρια, συνδεδεμένα με το κέντρο της πόλης μέσω ενός νέου πεζόδρομου κατά μήκος της παραλίας.

Στόχος είναι να διπλασιαστεί το προσβάσιμο μήκος της παραλίας, να εισαχθούν περίπου 20,000 νέα δέντρα και να αναζωογονηθεί το τοπικό οικοσύστημα με ένα νέο παραθαλάσσιο πευκοδάσος.

Ως Local Architect και Architect of Record, η UDS Architects θα διασφαλίσει ότι κάθε πτυχή της διαδικασίας σχεδιασμού και κατασκευής τηρεί το τεχνικό και νομικό πλαίσιο της Κύπρου, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τις αναπτύξεις στην Κύπρο και στην ευρύτερη Μεσόγειο.

UDS Architects

Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο UDS Architects, που ιδρύθηκε το 1996, είναι ένα κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο με φήμη για τον σχεδιασμό καινοτόμων και εμβληματικών κτηρίων.

Με έδρα τη Λεμεσό, η UDS Architects έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο οικιστικών, θέρετρων, μικτών χρήσεων και εμπορικών έργων σε όλη την Κύπρο.

Το γραφείο στοχεύει στο σχεδιασμό και τη επίβλεψη σημαντικών αρχιτεκτονικών Έργων που να αντέχουν στο χρόνο.

www.udsarchitects.com

Δειτε Επισης

Γιορτάζει δέκα χρόνια λειτουργίας η Μαρίνα Λεμεσού-Μοναδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες
ΕΤΕΚ: Ζητά εφαρμογή ολιστικής στρατηγικής για πολεοδομική αμνηστία-«Να κλείσει ο κύκλος της αναρχίας»
Μαρίνα Παραλιμνίου: Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη φάση-Η πορεία υλοποίησης του έργου
Γιώργος Χρυσοχός: Η νέα εποχή της Λευκωσίας, το όραμα της Cyfield και τα εμβληματικά έργα της εταιρείας στο κέντρο
Κ. Γιωρκάτζης: Τι πρέπει να γίνει για βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης από ΕΟΑ
Οι δύο νέες γραφειακές αναπτύξεις της bbf: στη Λευκωσία-Εδραιώνεται στον τομέα των εμπορικών ακινήτων(pics)
Τάσος Καζίνος: Η εξαγορά του Labs Tower και γιατί αποφάσισε να επεκταθεί στην Κύπρο η Trastor-Τα μελλοντικά πλάνα
Τίτλοι ιδιοκτησίας έναντι καθορισμένου χρηματικού αντιτίμου-Πράσινο Υπουργικού στο σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
Στα €70 εκατ. το κατασκευαστικό κόστος των νέων φοιτητικών εστιών του Παν. Κύπρου
Ανακαλύψτε οκτώ μοναδικές ευκαιρίες για διαμερίσματα στη Λευκωσία που δεν πρέπει να χάσετε