Γιώργος Σάββα: Ο παράγοντας διαφοροποίησης στο πεδίο ESG και τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την Amdocs

Ύπαρξη στρατηγικής που ενσωματώνει τη βιωσιμότητα στις λειτουργίες της, διαφάνεια στις πληροφορίες που δημοσιοποιεί, καθώς το επίπεδο ωριμότητας που διαθέτει στα θέματα ESG, είναι τα στοιχεία που σύμφωνα με τον Global ESG Practice Lead, Amdocs Cyprus, Γιώργο Σάββα, ξεχωρίζουν την Amdocs σε ένα έντονα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Σάββα υποδεικνύει πως η ένταξη καινοτόμων προσεγγίσεων και λύσεων αποτελεί παράγοντα διαφοροποίησης και διάκρισης στο πεδίο ESG, για να επισημάνει ότι η διάθεση για συνεργασίες και η διαφάνεια στις πληροφορίες που δημοσιοποιεί, αποτελούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για την Amdocs.

Όπως περαιτέρω εξηγεί, η ύπαρξη στρατηγικής ευαισθησίας επιτρέπει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών εντός του οργανισμού για την κατανόηση και αναφορά δεδομένων σχετικά με τη βιωσιμότητα και τους δείκτες ESG.

Για την Amdocs, EKE και ESG δεν είναι απλώς δείκτες για δημοσιοποίηση, αλλά αποτελούν έναν ολοκληρωμένο τρόπο προσέγγισης των επιχειρηματικών αποφάσεων και πρακτικών που ακολουθεί, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη.

«Τα θέματα βιωσιμότητας είναι ενσωματωμένα, στη στρατηγική μας και λειτουργίες μας Η υλοποίησή τους γίνεται σε διάφορα επίπεδα εντός της εταιρείας», εξηγεί ο Γιώργος Σάββα.

Σ’ ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο ποιες πρακτικές ΕΚΕ και ESG ξεχωρίζουν την εταιρεία σας;

Τα στοιχεία που μας διακρίνουν είναι το επίπεδο ωριμότητας της εταιρείας μας στα θέματα ESG, η ύπαρξη στρατηγικής που ενσωματώνει τη βιωσιμότητα στις λειτουργίες μας, καθώς και η διαφάνεια στις πληροφορίες που δημοσιοποιούμε.

Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με έντονες προκλήσεις, ποιες είναι οι προϋποθέσεις σήμερα για επιτυχημένες πρακτικές υπευθυνότητας;

H ύπαρξη στρατηγικής ευαισθησίας επιτρέπει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών εντός του οργανισμού για την κατανόηση και αναφορά δεδομένων σχετικά με τη βιωσιμότητα και τους δείκτες ESG.

Στη συνέχεια, η ενσωμάτωση αυτών των θεμάτων στην ολιστική στρατηγική της εταιρείας, με τη συμμετοχή όσο περισσότερων ατόμων γίνεται, αποτελεί βασικό στοιχείο της διαδικασίας.

Η καινοτομία τι ρόλο διαδραματίζει στη διαδικασία αυτή;

Η ένταξη καινοτόμων προσεγγίσεων και λύσεων αποτελεί παράγοντα διαφοροποίησης και διάκρισης στο πεδίο ESG .

Τέλος, η διάθεση για συνεργασίες και η διαφάνεια στις πληροφορίες που δημοσιοποιούμε αποτελούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για μας.

  • Who is Who

Με 27 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο και 1.000+ υπαλλήλους, η Amdocs εστιάζει στην ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των δραστηριοτήτων των πελατών της.

Παράλληλα, επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της μετάβασής τους στο cloud αξιοποιώντας το 5G, τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) και των δεδομένων (Data), για να παρέχει λύσεις κι εμπειρίες στα μέσα επικοινωνιών.

H εταιρική διακυβέρνηση της Amdocs, μέσω των περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρακτικών της, διαμορφώνει υπεύθυνα το μέλλον για τους μετόχους της και την κοινότητα, προωθώντας τη συμπερίληψη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, δημιουργώντας προϊόντα και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης.

*Η Amdocs ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2023 στην κατηγορία Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα (ESG-EKE).

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου