Ανδρέας Μερκούρη: Η Κύπρος ως εταιρική δικαιοδοσία και η ευθύνη που νιώθει η Trident Trust Company (Cyprus)

Η Κύπρος, ως κράτος και ως εταιρική δικαιοδοσία έχει δεχθεί διάφορα πλήγματα στην φήμη και αξιοπιστία της, αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Trident Trust Company (Cyprus), Ανδρέας Μερκούρη, τονίζοντας ωστόσο πως μεμονωμένα περιστατικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Μερκούρη υπογραμμίζει συναφώς πως η Trident Trust Company (Cyprus) ως κορυφαίος πάροχος διοικητικών υπηρεσιών, αισθάνεται ακριβώς ευθύνη να αναδείξει πως μεμονωμένα περιστατικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο.

«Αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας», επισημαίνει, «να βλέπουμε την κάθε δοκιμασία ως ευκαιρία για αναπροσαρμογή των διαδικασιών μας και των υπηρεσιών μας, με απώτερο σκοπός μας την ανέλιξη της Κύπρου, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, τόσο στον τομέα των υπηρεσιών αλλά και γενικότερα, και την αποκατάσταση της διεθνούς της φήμης στα επίπεδα που αρμόζουν στην εργατικότητα, την μόρφωση και την επιχειρηματικότητα που χαρακτηρίζει τον κυπριακό λαό».

Όπως επισημαίνει ο Ανδρέας Μερκούρη, πέραν του εκτοπίσματος, της διεθνούς παρουσιάς και της μακροχρόνιας εμπειρεία της, αυτό που ξεχωρίζει την Trident Trust Company (Cyprus), είναι το γεγονός ότι οι θεμελιώδεις αξίες του ομίλου αντικατοπτρίζονται σε ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσίων που παρέχει.

Ποια στοιχεία σας ξεχωρίζουν ως έναν από τους μεγαλύτερους διεθνής πάροχους διοικητικών υπηρεσιών, στο ανταγωνιστικό πεδίο του τομέα σας;

Πέραν του εκτοπίσματος μας, της διεθνούς παρουσίας μας και της μακρόχρονης εμπειρίας μας, αυτό που μας ξεχωρίζει είναι πως οι θεμελιώδεις αξίες του ομίλου μας αντικατοπτρίζονται σε ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσίων που παρέχουμε.

Η διαχρονική μας δέσμευση για επαγγελματισμό, συνέπεια, προσωπική εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση, αντικατοπτρίζονται σε κάθε πτυχή των εργασιών μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας των παροχών διοικητικών υπηρεσιών, αλλά και των καταπιστευμάτων, και ποιες είναι οι δράσεις σας που εσείς ως όμιλος υιοθετείτε σχετικά για να ανταποκρίνεστε ανάλογα;

Η Κύπρος, ως κράτος και ως εταιρική δικαιοδοσία, έχει δεχθεί διάφορα πλήγματα στην φήμη και αξιοπιστία της. Ως κορυφαίος πάροχος, νιώθουμε ευθύνη να αναδείξουμε πως μεμονωμένα περιστατικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο.

Εντούτοις, αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας να βλέπουμε την κάθε δοκιμασία ως ευκαιρία για αναπροσαρμογή των διαδικασιών μας και των υπηρεσιών μας, με απώτερο σκοπός μας την ανέλιξη της Κύπρου, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, τόσο στον τομέα των υπηρεσιών αλλά και γενικότερα, και την αποκατάσταση της διεθνούς της φήμης στα επίπεδα που αρμόζουν στην εργατικότητα, την μόρφωση και την επιχειρηματικότητα που χαρακτηρίζει τον κυπριακό λαό.

Ποια η επένδυση του ομίλου στην καινοτομία και την τεχνολογική εξέλιξη; Πώς αξιοποιείτε νέες τεχνολογίες όπως είναι το Artificial Intelligence (ΑΙ) για την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών σας, αλλά και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων τους;

Επενδύουμε συνεχώς στην τεχνολογική μας πλατφόρμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευση μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας, καθώς και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων τους.

Εξιδεικευμένες ομάδες ατόμων δουλεύουν συνεχώς, για να βρουν λύσεις με στόχο να βελτιώσουμε την ασφάλεια, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών στις οποίες βασίζονται οι πελάτες μας, και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας επιστρατεύουμε και artificial intelligence.

Η επένδυση στο ΑΙ γίνεται με συνέπεια στην αρχή του «People First», ξέροντας πως ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει να αντικατασταθεί από το ΑΙ, αλλά από άλλους που επιστρατεύονται το ΑΙ.

  • Who is who

Ο όμιλος είναι ένας από τους κυριότερους ανεξάρτητους παρόχους εταιρικών υπηρεσιών, εργασιών ίδρυσης, διαχείρισης και διοίκησης εμπιστευμάτων κι επενδυτικών ταμείων με γραφεία σε πέραν των 25 δικαιοδοσιών.

Εγκαθιδρύθηκε στην Κύπρο το 1996 και σήμερα, με ομάδα 100 ατόμων, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές του τομέα του.

Η τεχνολογία, η βιωσιμότητα και οι ανθρώπινες σχέσεις, που βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής του, σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία, του επιτρέπουν να προσφέρει στους πελάτες του εξατομικευμένες και αποτελεσματικές λύσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

*Η Trident Trust Company (Cyprus) ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2023 στην κατηγορία Υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Το ανανεωμένο σεμινάριο της GrantXpert επιστρέφει τον Οκτώβριο (video)
Beat the Bug: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αντιμικροβιακή αντοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι προτάσεις του ΙΜΟ για την απανθρακοποίηση-Το κόστος για την ελληνική ναυτιλία
Η Action Global Communications επιστρέφει στη Σαουδική Αραβία
Μεγάλη επιτυχία για το Executive Education Programme του University of Cambridge «Negotiations Lab» σε συνεργασία με το CIM
European Researcher’s Night: Μια μοναδική εμπειρία έρευνας και καινοτομίας για χιλιάδες επισκέπτες
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές