Powered by

Επιβράδυνση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο 2024

Οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ επιβράδυναν τις προσλήψεις το δεύτερο τρίμηνο εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων οικονομικής αδυναμίας.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο μετά από 0,3% τους προηγούμενους τρεις μήνες. Η συνολική παραγωγή στην οικονομία των 20 χωρών αυξήθηκε κατά 0,3% την ίδια περίοδο – παρά τις απογοητευτικές επιδόσεις της βιομηχανίας τον Ιούνιο, μεταδίδει το Bloomberg.

Η οικονομία του ευρώ έστειλε πρόσφατα δυσάρεστα μηνύματα, με τους καταναλωτές να μην επιθυμούν να ξοδέψουν παρά τις υπερβολικές αυξήσεις των μισθών, τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα να ακινητοποιείται και την εμπιστοσύνη στο μεγαλύτερο μέλος της – τη Γερμανία – να καταρρέει.

Αυτή η κατήφεια, σε συνδυασμό με το πρόσφατο sell-off της αγοράς, έχει αφήσει τους traders να ποντάρουν σε ταχύτερη νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι αγορές τιμολογούν πλήρως δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος και βλέπουν 80% πιθανότητα για μια τρίτη, μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με μόλις λίγες εβδομάδες πριν, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναρωτιόντουσαν αν υπήρχε περιθώριο για ένα επιπλέον βήμα κατά 0,25%.

Η Eurostat επιβεβαίωσε την αρχική της εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο. Λεπτομερής ανάλυση θα δημοσιοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οφειλόταν αποκλειστικά στην υποχώρηση των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Η παραγωγή αυξήθηκε στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, αλλά κατέρρευσε σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία και οι Βαλτικές χώρες. Οι μετρήσεις για τον Απρίλιο και τον Μάιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω.

Πηγή: newmoney

Δειτε Επισης

Απώλειες για το bitcoin εν αναμονή της μείωσης επιτοκίων από Fed
Γερμανία: Άνοιξε έρευνα για την Commerzbank-Δυσαρέσκεια για UniCredit
Αγορές: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed-Οι κινητήριοι μοχλοί της εβδομάδας
Πλουσιότεροι θα γίνουν οι πλούσιοι-Στα πόσα τρις δολάρια θα εκτοξευθεί η περιουσία τους
Νάγκελ: Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να βγει από το τέλμα η γερμανική οικονομία
Βρετανία: Κρατικοποιεί τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για €746 εκ.
Οριστικοποίησαν υψηλούς δασμούς στα κινεζικά EVs και σε μπαταρίες οι ΗΠΑ-Αυξήσεις δισεκατομμυρίων
Η εκτίμηση του CEO της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Τουρκίας για μείωση των επιτοκίων στην χώρα
Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 100 μονάδες βάσης στο 19%
Κομισιόν: «Όχι» στις συμβιβαστικές προτάσεις κινεζικών εταιρειών EV για το σχέδιο δασμών