powered by

Αποχωρήσεων συνέχεια στην Ελληνική Τράπεζα-Εκτός δ.σ. οι Δημήτριος Ευσταθίου και Χριστόδουλος Χατζησταυρής

Μεγαλώνει ο κύκλος αποχωρήσεων από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας, ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης της 18ης Σεπτεμβρίου, της πρώτης στην Eurobank εποχή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, εκτός του δ.σ. θα βρεθούν μετά τη γενική συνέλευση οι Δημήτριος Ευσταθίου και Χριστόδουλος Χατζησταυρής.

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/8) η Ελληνική Τράπεζα, ο κ. Δημήτριος Ευσταθίου, ανεξάρτητος μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος, έχει ενημερώσει την Τράπεζα ότι δεν θα προσφερθεί για επανεκλογή στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 (η «ΕΓΣ»), όπου και αποχωρεί.

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ανακοίνωση, η θητεία του κ. Δ. Ευσταθίου στο διοικητικό συμβούλιο λήγει στο τέλος της ΕΓΣ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Δημήτριο Ευσταθίου για τη συνεισφορά και τις υπηρεσίες του στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζησταυρή, σύμφωνα με δεύτερη ανακοίνωση, έχει ενημερώσει την Τράπεζα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του μη εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της Τράπεζας, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας της 50ης ετήσιας γενικής συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Χριστόδουλο Χατζησταυρή για τη συνεισφορά και τις υπηρεσίες του στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας», αναφέρεται.

Διαβάστε εδώ: Άνοιξε η πόρτα εξόδου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής-Θέλουν να διευκολύνουν την Eurobank

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Τράπεζας, έχουν παραιτηθεί ή δηλώσει ότι δεν θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας οι Χρίστος Θεμιστοκλέους, John Gregory Iossifidis, Μάριος Μαραθεύτης, Marco Comastri και Ανδρέας Περσιάνης.

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος