Ντίνος Λευκαρίτης: Το όραμα της Πετρολίνα για το «Land of Tomorrow» και η ισχυρή ομάδα πίσω από το έργο

«Το όραμά μας είναι αυτή η περιοχή να μεταμορφωθεί από βιομηχανική, σε έναν εντελώς καινούργιο προορισμό που θα ενισχύσει την πολύτιμη συνεισφορά της πόλης της Λάρνακας».

Με αυτά τα λόγια συνόψισε εν πολλοίς την στόχευση της Πετρολίνα μέσα από το μεγαλεπήβολο έργο «Land of Tomorrow» ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ντίνος Λευκαρίτης, μιλώντας κατά τη διάσκεψη για ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας με την bbf για την πρώτη φάση της ανάπτυξης.

«Ως η φυσική εξέλιξη και επέκταση της Λάρνακας, θα αποτελεί την κληρονομιά της οικογένειας Λευκαρίτη και σημαντική επιρροή για τις μελλοντικές γενιές και την περιοχή», ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης, υποδεικνύοντας πως έχοντας μια ολιστική προσέγγιση, το project ξεδιπλώνει μια συναρπαστική και βιώσιμη εισήγηση για το μέλλον της Λάρνακας.

«Που θα είναι παράλληλα», υπέδειξε, «η φυσική προέκταση του αστικού χώρου και μια προοπτική ανάπτυξης που θα κάνει πραγματικότητα τον στόχο της πόλης για εκσυγχρονισμό και εξέλιξη».

Όπως υπογράμμισε ο Ντίνος Λευκαρίτης, προς διασφάλιση της επιτυχίας του project, η Πετρολίνα επένδυσε στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, ικανής να σχεδιάσει το master plan που θα υλοποιήσει το όραμα της εταιρείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο τον χαιρετισμό του Ντίνου Λευκαρίτη:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιότιμοι βουλευτές και δήμαρχοι, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω όλους εσάς στη σημερινή ιστορική παρουσίαση. Θεωρώ πως όλοι γνωρίζετε τον Όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Λευκαρίτη.

Οι πατεράδες μας, η πρώτη γενιά κατάφερε τόσα πολλά, τα οποία έδειξαν τον δρόμο της ανάπτυξης στη δεύτερη γενιά και εμείς με τη σειρά μας στη τρίτη γενιά.

Όλα άρχισαν όταν ο Νίκος και ο Τάκης Λευκαρίτης ίδρυσαν το πρώτο συνεταιρισμό ο οποίος μετεξελίχθηκε στη Εταιρεία Αδελφοί Λευκαρίτη μια εταιρεία διανομής-αρχικά με φορτηγά και στη συνέχεια με λεωφορεία- η οποία έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών του νησιού.

Ο Καλλής, Κίκης και Νάκης, εντάχθηκαν στην εταιρεία ενισχύοντας και αυτοί με την σειρά τους.

Το 1959, όταν επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις μιας πετρελαϊκής εταιρείας στην Ελλάδα, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν την Πετρολίνα στην Κύπρο. Πρωταρχικός σκοπός ήταν για να εξυπηρετούν τον ιδιόκτητο στόλο οχημάτων. Μια απόφαση τολμηρή για τη τότε εποχή. Όλοι έλεγαν τότε ότι θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Η Πετρολίνα ήταν η πρώτη κυπριακή πετρελαϊκή εταιρεία, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην ακτογραμμή της Λάρνακας.

Σήμερα ο Όμιλος Λευκαρίτη αποτελείται από διάφορες εταιρείες και είναι από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Κύπρου και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική πρόοδο του νησιού.

Το 2019, οι εγκαταστάσεις της Πετρολίνα μεταφέρθηκαν στο Βασιλικό, σε νέες, ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Κύπρο.

Με τη μετακίνησή μας στο Βασιλικό και μετά την αποξήλωση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων όλων των ειδών υγρών καυσίμων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, άρχισε η υλοποίηση του οράματος μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Ένα έργο το οποίο συμβάλλει στις προσπάθειές μας για διαφοροποίηση και εμπλοκή σε επιπλέον δραστηριότητες.

Αυτό τo project που αρχίζει σήμερα, βρίσκεται ακριβώς στην περιοχή που οι εταιρείες μας, διατηρούσαν τις εγκαταστάσεις τους. Στόχος μας, αυτή η γη να μεταμορφωθεί σε μια πράσινη πόλη.

Ονομάσαμε το project Land of Tomorrow, ένα όνομα που θεωρούμε απόλυτα εύστοχο. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια παράκτια κοινότητα, με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Μια κοινότητα που θα αποτελεί ορόσημο για ολόκληρη την περιοχή και θα προσελκύσει νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις από παντού.

Το όραμά μας είναι αυτή η περιοχή, να μεταμορφωθεί από βιομηχανική, σε έναν εντελώς καινούργιο προορισμό που θα ενισχύσει την πολύτιμη συνεισφορά της πόλης της Λάρνακας.

Ως η φυσική εξέλιξη και επέκταση της Λάρνακας, θα αποτελεί την κληρονομιά της οικογένειας Λευκαρίτη και σημαντική επιρροή για τις μελλοντικές γενιές και την περιοχή.

Έχοντας μια ολιστική προσέγγιση, το project ξεδιπλώνει μια συναρπαστική και βιώσιμη εισήγηση για το μέλλον της Λάρνακας που θα είναι παράλληλα η φυσική προέκταση του αστικού χώρου και μια προοπτική ανάπτυξης που θα κάνει πραγματικότητα τον στόχο της πόλης για εκσυγχρονισμό και εξέλιξη.

Άλλωστε, αυτό αξίζει στη Λάρνακα. Και επειδή επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την επιτυχία αυτού του project, επενδύσαμε στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, ικανής να σχεδιάσει το master plan που θα υλοποιήσει το όραμά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από:

  • Την εσωτερική ομάδα Land of Tomorrow του ομίλου εταιριών μας.
  • Το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster and Partners που αποτελεί την ηγετική αρχιτεκτονική ομάδα και έχει καταρτίσει το master plan μας.
  • Τους αρχιτέκτονες UDS, την τοπική αρχιτεκτονική μας ομάδα που επιβλέπει το έργο (architects of record).
  • Τους ALA Planning Partnership, τους συμβούλους περιβάλλοντος και διακίνησης (environmental and traffic impact advisors).
  • Την εταιρεία Delfi Partners, σύμβουλος του project.

Τέλος, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την BBF για την πρώτη φάση του έργου.

Αυτό το project αρχίζει τώρα.

Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ μαζί μας, σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας του oμίλου μας.

Δειτε Επισης

Κ. Γιωρκάτζης: Τι πρέπει να γίνει για βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης από ΕΟΑ
Οι δύο νέες γραφειακές αναπτύξεις της bbf: στη Λευκωσία-Εδραιώνεται στον τομέα των εμπορικών ακινήτων(pics)
Τάσος Καζίνος: Η εξαγορά του Labs Tower και γιατί αποφάσισε να επεκταθεί στην Κύπρο η Trastor-Τα μελλοντικά πλάνα
Τίτλοι ιδιοκτησίας έναντι καθορισμένου χρηματικού αντιτίμου-Πράσινο Υπουργικού στο σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
Ανακαλύψτε οκτώ μοναδικές ευκαιρίες για διαμερίσματα στη Λευκωσία που δεν πρέπει να χάσετε
Οικιστικά ακίνητα και γραφεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα διαθέσιμα από την AstroBank
BidX1: Ακίνητα αξίας €10 εκ. στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί 26 Σεπτεμβρίου
Saint Nicholas Villas: Η νέα υψηλών προδιαγραφών οικιστική ανάπτυξη που έρχεται στον Πρωταρά
Έτοιμο το Sunset Gardens-Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιγοστά διαθέσιμα προς πώληση διαμερίσματα