Powered by

Θέμης Φιλιππίδης: Τα μεγαλεπήβολα πλάνα για το Aliathon Resort-Στις σκέψεις και η δημιουργία κολλεγίου τουρισμού

Τα μελλοντικά σχέδια με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες του το Aliathon Resort στην Πάφο, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη μηνιαία (σ.σ. Ιουνίου) ηλεκτρονική έκδοση του «Ξενοδόχου» ο εκ των ιδιοκτητών του καταλύματος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θέμης Φιλιππίδης.

Όπως ανέφερε, «τα μελλοντικά μας σχέδια σ’ ότι αφορά την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μας μονάδας αφορούν κυρίως το θέμα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ως ξενοδοχειακή μονάδα, πρόσθεσε, «έχουμε επενδύσει αρκετά στον τομέα αυτό και έχουμε πρόθεση να επεκτείνουμε και να αναβαθμίσουμε τις περιβαλλοντικές μας δράσεις, τόσο στο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, νερού, μείωσης των εκπομπών Co2 (διοξειδίου του άνθρακα), στα θέματα κυκλικής οικονομίας, κ.ά. Εδώ να μου επιτραπεί να σημειώσω ότι έχουμε κατά καιρούς βραβευθεί με πολλές περιβαλλοντικές διακρίσεις».

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «στους σχεδιασμούς μας περιλαμβάνεται η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών μας».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, «είναι στα πλάνα μας η ανάπτυξη ενός αναβαθμισμένου χώρου ψυχαγωγίας που θα εμπεριέχει και εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες».

Επιπρόσθετα, «εξετάζουμε τη δημιουργία κολλεγίου τουρισμού μέσω του οποίου θα εκπαιδεύονται άτομα για απασχόληση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία», καθώς και «τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου σαν πρότυπο κέντρο βιολογικής καλλιέργειας ελιάς και χαρουπιάς με τη συνύπαρξη διαφόρων περιβαλλοντικών δράσεων που εφαρμόζουμε στο συγκρότημα μας».

ALIATHON.width-800

Γιατί ασχολήθηκε με τον τουρισμό

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί με τον τομέα ο κ. Φιλιππίδης είπε αρχικά πως «με την βιομηχανία ασχολούμαι από το 1991. Για μένα ήταν ένας τομέας ο ξενοδοχειακός, που παρουσίαζε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αρκετές προκλήσεις αλλά και με πολλές προοπτικές ιδιαίτερα για την επαρχία της Πάφου».

«Η πρόκληση τόσο της ανάπτυξης σ’ ένα υγειές τομέα της οικονομίας όσο και η φιλοξενία επισκεπτών από διαφορετικές εθνότητες με την ανταλλαγή εμπειριών και την δημιουργία σχέσεων, ήταν μερικοί από τους παράγοντες που μας ώθησαν ως οικογένεια να ασχοληθούμε με τη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία», επεσήμανε.

ALIATHON2.width-800

Ως προς την σταδιακή ανάπτυξη του Aliathon Resort, ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι «αρχικά ξεκινήσαμε με ένα μικρό τουριστικό χωριό 52 διαμερισμάτων και σταδιακά επεκταθήκαμε σε ένα μεγάλο τουριστικό συγκρότημα συνύπαρξης ξενοδοχείου και τουριστικού χωριού πέραν των 400 δωματίων σε τέσσερεις διαφορετικές γειτονιές διαφορετικού τύπου, ικανοποιώντας έτσι όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών μας».

«Επιπρόσθετα το τουριστικό μας συγκρότημα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα υποδομών όπως είναι κολυμβητικές δεξαμενές 11 στον αριθμό, διαφορετικών τύπων και διαστάσεων, μεγάλο αριθμό θεματικών εστιατορίων, συνεδριακό κέντρο, υδροπάρκο, γήπεδο ποδοσφαίρου (futsal), tennis, green bowls, αναρριχήσεις, τοξοβολία, kids club, creche club, κ.ά», κατέληξε.

ALIATHON3.width-800

Δειτε Επισης

Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Κομισιόν: Νέος οδηγός για τα δικαιώματα επιβατών στα αεροπλάνα
Μουράτ Ζιάζικοφ: Οι παράγοντες του τουρισμού περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες
Άλμα στις τουριστικές αφίξεις κατά 21,3% τον Μάιο στην Ελλάδα
Περισσότερες κινεζικές πτήσεις προς Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι-Τα νέα δρομολόγια
Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Σχέδιο β' για τον «Προμηθέα»
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο