Πόσα στοιχίζει μια συνδρομή στο γυμναστήριο και η... επίδοση της Λευκωσίας στην Ευρώπη

Δύσκολη και ακριβή υπόθεση, παρά την υψηλή διαθεσιμότητα γυμναστηρίων, φαίνεται να αποτελεί η επιλογή ενός αθλητικά δραστήριου τρόπου ζωής στη Λευκωσία.

Διάφοροι παράγοντες, οι οποίοι έχουν προσμετρηθεί, κατατάσσουν τη Λευκωσία (μετά το Βουκουρέστι) ως τη δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη με τη μεγαλύτερη δυσκολία για δραστηριοποίηση και διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης.

Η έκθεση του βρετανικού διαδικτυακού εργαλείου Compare the Market AU ανέλυσε τα μονοπάτια περιπάτου (διαδρομές πεζοπορίας), τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των γυμναστηρίων, τους χώρους πρασίνου και το ενδιαφέρον αναζήτησης γύρω από τη γυμναστική για να συγκεντρώσει τις καλύτερες πόλεις για έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Μόλις τέσσερις χώροι πρασίνου

Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, η Λευκωσία έχει τον λιγότερο αριθμό χώρων πρασίνου, μόλις τέσσερις, καθώς και την τέταρτη χειρότερη ποιότητα χώρου πρασίνου, με βαθμολογία 33,11.

gymnic2

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Λευκωσία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ενεργοί, με περίπου 129,71 αναζητήσεις ανά 100.000 κάθε μήνα για «γυμναστήρια κοντά μου».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εν λόγω έρευνα δεν βρέθηκαν στοιχεία για διαδρομές πεζοπορίας ή μονοπάτια για περίπατο.

gymnic3

Πέραν των €60 το κόστος για γυμναστήριο

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διατηρεί υψηλή αναλογία γυμναστηρίων ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς σχεδόν τρία γυμναστήρια αναλογούν ανά άτομο.

gymnic5

Ωστόσο, το μηνιαίο κόστος μέλους γυμναστηρίου ξεπερνά τα €60, αποτελώντας την τρίτη υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη, μετά τη Ζυρίχη (€82,33) και το Μιλάνο (€64,96).

gymnic4

Αντίθετα, το χαμηλότερο κόστος για γυμναστήριο πληρώνουν όσοι διαμένουν στις Βρυξέλλες (€30,58), στο Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία (€31,99) στο Μπέρμιγχαμ (€32,03), στο Βελιγράδι (€32,12) και στο Μάντσεστερ (€32,53).

Πρωτιά για το Μάντσεστερ

Το συνολικό σκορ της Λευκωσίας, το οποίο είναι το δεύτερο χαμηλότερο, μετά τη ρουμανική πρωτεύουσα (Βουκουρέστι), είναι μόλις 1.439, την ώρα που η υψηλότερη επίδοση για χώρες με υψηλά επίπεδα δραστηριότητας ανήκει στο Μάντσεστερ, με 3.369.

Με πολλούς κοντινούς χώρους πρασίνου, καθώς και σχετικά χαμηλό κόστος γυμναστηρίου, το Μάντσεστερ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις δραστήριες πόλεις, με βαθμολογία 3,369.

Μετά το Μάντσεστερ ακολούθησε η πορτογαλική πρωτεύουσα Λισαβόνα με βαθμολογία 3,286. Η Λισαβόνα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό γυμναστηρίων ανά 100.000 κατοίκους με 5,41 ανά άτομο, πράγμα που σημαίνει πολλές επιλογές και λιγότερες πιθανότητες στενότητας.

Υπάρχουν επίσης πολλές διαδρομές για περπάτημα σε ποσοστό 15,06 ανά 100.000 κατοίκους.

Δειτε Επισης

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές
ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa