ΕΒΕ Πάφου: Συμμετέχει στο πρόγραμμα Green Synergy με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και ο Οργανισμός Προώθησης Ευρωπαϊκών Θεμάτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα Green Synergy που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, στα πλαίσια του προγράμματος διεξήχθη η εκπαίδευση πέραν των 250 ατόμων, από υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, επιτρέποντάς τους όχι μόνο να ανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά, αλλά και να επεκτείνουν την επιρροή τους, προστίθεται.

«Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που θέτει η εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς και η επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές», αναφέρεται.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν ευκαιρίες κατάρτισης, ενώ διασφαλίζει ότι «οι οντότητες με περιορισμένους πόρους μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους».

Μέσω στοχευμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων, συμπληρώνεται, οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα του σύγχρονου επιχειρηματικού τοπίου, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της πράσινης μετάβασης.

Επιπλέον, ενισχύοντας μια κοινότητα ατόμων και επιχειρήσεων με ομοϊδεάτες, το πρόγραμμα Green Synergy διευκολύνει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων, αναφέρεται.

Ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις με τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να αγκαλιάσουν τη βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους, η πρωτοβουλία ανοίγει το δρόμο για ένα πιο πράσινο και πιο ευημερούν μέλλον για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΕΒΕΠ.

Δειτε Επισης

Βλέπει νέους ορίζοντες στις σχέσεις με την Κύπρο ο Πρέσβης της Κίνας-Συναντήθηκε με Γιάννη Παναγιώτου
Μοιράζει χρήμα στα σωματεία η ΚΟΠ για να παίζουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές-Κίνητρο σε δύο άξονες
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για λύσεις σε προβλήματα του επιχειρείν-Τα τρία ζητήματα προς θετική κατάληξη
Εβδομαδιαία κέρδη 1,16% στο ΧΑΚ
Ξεκαθαρίζει τις θέσεις της για το πέναλτι 12% στις συντάξεις η ΣΕΚ-Τα τρία σημεία που διευκρινίζει
Απογοήτευση αιγοπροβατοτρόφων για το χαλλούμι-«Τα συνεχή διατάγματα έχουν φέρει ασυδοσία»
Πού θα... πάνε τα €351,4 εκ. που περιλαμβάνονται στον συμπληρωματικό κρατικό προϋπολογισμό
Ετήσια αύξηση 11,1% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Απρίλιο
Ψάχνουν εναλλακτικές διαδικασίες επίλυσης διαφορών στις δημόσιες συμβάσεις
«Καίει» το παγωτό-Σε ανοδική πορεία οι τιμές των...καλοκαιρινών ειδών