Powered by

ΕΒΕ Πάφου: Συμμετέχει στο πρόγραμμα Green Synergy με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και ο Οργανισμός Προώθησης Ευρωπαϊκών Θεμάτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα Green Synergy που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, στα πλαίσια του προγράμματος διεξήχθη η εκπαίδευση πέραν των 250 ατόμων, από υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, επιτρέποντάς τους όχι μόνο να ανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά, αλλά και να επεκτείνουν την επιρροή τους, προστίθεται.

«Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που θέτει η εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς και η επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές», αναφέρεται.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν ευκαιρίες κατάρτισης, ενώ διασφαλίζει ότι «οι οντότητες με περιορισμένους πόρους μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους».

Μέσω στοχευμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων, συμπληρώνεται, οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα του σύγχρονου επιχειρηματικού τοπίου, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της πράσινης μετάβασης.

Επιπλέον, ενισχύοντας μια κοινότητα ατόμων και επιχειρήσεων με ομοϊδεάτες, το πρόγραμμα Green Synergy διευκολύνει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων, αναφέρεται.

Ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις με τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να αγκαλιάσουν τη βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους, η πρωτοβουλία ανοίγει το δρόμο για ένα πιο πράσινο και πιο ευημερούν μέλλον για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΕΒΕΠ.

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στα ταμεία άλλα €76,9 εκατ. από το Σχέδιο Ανάκαμψης-Εκταμιεύθηκε η τέταρτη δόση
Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Μάρτιο-Αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024
Περαιτέρω επιβράδυνση και πλησιάζει τον στόχο της ΕΚΤ για 2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
Μηνιαία άνοδος 3,66% για το ΧΑΚ, ημερήσια πτώση τη Δευτέρα
Ξεπερνούν τα €2 δισεκατομμύρια τα αιτήματα στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης- Εκτός οι παλιοί μέτοχοι
Συνεχίζει την ανοδική του τροχιά ο ΣΠΟΔ-Τι συνέβαλε στην ενίσχυση του δείκτη τον Φεβρουάριο
Μειωμένος ο δείκτης τιμών παραγωγού στην βιομηχανία τον Φεβρουάριο
Απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο αγροτών-Δημιουργούνται νέες κατηγορίες
Πασχαλινό επίδομα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους-Επωφελούνται πέραν των 11 000 δικαιούχων
Το «σαφάρι» Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ για να φέρει επενδύσεις…Ποιους θα δει, τι θα τους πει και οι τομείς που ποντάρει