Powered by

Wizz Air: Απέσπασε για 4η συνεχόμενη χρονιά το βραβρείο της πιο βιώσιμης χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας

Η Wizz Air, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και η πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, ανακηρύχθηκε ως η «Πιο Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Χαμηλού Κόστους Αεροπορική Εταιρεία» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα Βραβεία Βιωσιμότητας του World Finance 2024.

Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει τα επιτεύγματα της αεροπορικής εταιρείας και το έργο της για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η Wizz Air ηγείται της αεροπορικής βιομηχανίας με τη χαμηλότερη ένταση εκπομπών άνθρακα ανά επιβάτη / χιλιόμετρο μεταξύ των ανταγωνιστών της και παραμένει δεσμευμένη στη σημαντική μείωση της έντασης CO2 έως το 2030.

Κατά το οικονομικό έτος 2024, η Wizz Air πέτυχε ρεκόρ στον μέσο όρο έντασης CO2, ο οποίος ανήλθε σε 52 γραμμάρια ανά επιβάτη / χιλιόμετρο.

Αυτή η μείωση στην ένταση των εκπομπών είναι άμεσο αποτέλεσμα του σχεδίου ανανέωσης του στόλου της Εταιρείας και της επένδυσης σε αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας.

Συνεχίζει να προσθέτει περισσότερα αεροσκάφη Airbus A321neo στον στόλο της, με αποτέλεσμα τη μέση ηλικία του στόλου να ανέρχεται σε 4,3 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2024, η αεροπορική εταιρεία, βασιζόμενη στα επιτεύγματά της, ανακοίνωσε τον νέο φιλόδοξο στόχο της να τροφοδοτήσει το 10% των πτήσεών της με περιβαλλοντικά βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας έως το 2030.

Ο νέος στόχος της αερογραμμής, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Wizz Air ως πρωτοπόρος στη περιβαλλοντική βιωσιμότητα της βιομηχανίας και θα προωθήσει τη δέσμευσή της στη μείωση των εκπομπών άνθρακα ανά επιβάτη/χιλιόμετρο κατά 25% έως το 2030.

Η Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer της Wizz Air, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Wizz Air αναγνωρίζεται από το World Finance για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για την αταλάντευτη δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα.

Το επιχειρηματικό μας μοντέλο ULCC διασφαλίζει ότι τη βιωσιμότητα του σχεδιασμού μας.

Εκτός από την ανανέωση του στόλου μας και τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης, επενδύουμε σημαντικά σε βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας, τα οποία είναι το πιο σημαντικό μέσο για τη μείωση των εκπομπών από τις αεροπορικές μεταφορές μεσοπρόθεσμα.

Για να φτάσουμε στο μηδενικό ισοζύγιο, η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστεί και να συγκεντρώσει όλους τους σχετικούς φορείς του οικοσυστήματος αεροπορίας για να διασφαλίσει ότι υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται η τεχνολογική ανάπτυξη που χρειάζεται.

Επομένως, οι κυβερνήσεις και οι νομοθέτες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των απαραίτητων πλαισίων για την παροχή ουσιαστικών κινήτρων που θα ενθαρρύνουν τις στρατηγικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα».

Δειτε Επισης

POW! The Shop: Επέκταση στην Πάφο-Άνοιξε στο Kings Avenue Mall (photos)
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για λύσεις σε προβλήματα του επιχειρείν-Τα τρία ζητήματα προς θετική κατάληξη
Ο σχεδιασμός του 5oυ ορόφου στο Neocleous Tower επαναπροσδιορίζει την ευεξία στον εργασιακό χώρο
Miniso: Κάθοδος του brand στην Κύπρο και άνοιγμα στο My Mall Limassol
Πού θα... πάνε τα €351,4 εκ. που περιλαμβάνονται στον συμπληρωματικό κρατικό προϋπολογισμό
Δρ. Έλληνας για Great Sea Interconnector: Βιώσιμο το έργο, παράξενη η θέση ΑΔΜΗΕ- «Η Κύπρος να μπει ως μέτοχος»
Όλο και περισσότεροι επιλέγουν τις σκανδιναβικές χώρες για θερινές διακοπές-Τι είναι η τάση coolcation
PwC Κύπρου: Ξεκινά και φέτος η τετραήμερη εργασία
Α. Τσουλόφτας: Πιο ελκυστικό για τους επενδυτές και σύντομα καλά νέα για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο