Powered by

Ικανοποίηση ΠΑΣΥΞΕ-Οι σημαντικές εξαγγελίες Χριστοδουλίδη και η άριστη συνεργασία

Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου, εκφράζει ο ΠΑΣΥΞΕ, διαβεβαιώνοντας πως «υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και άριστη συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΥΞΕ».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «πάγια θέση του ΠΑΣΥΞΕ ανέκαθεν ήταν η συνεργασία με τον εκάστοτε Προέδρο και τα αρμόδια υπουργεία, με κοινό σκοπό ο τουρισμός να συνεχίσει να είναι ισχυρός πυλώνας της οικονομίας».

«Η έντονη παρουσία της Πολιτείας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ με τον Προέδρο και υπουργούς/εκπροσώπους από 6 υπουργεία αποδεικνύει περίτρανα την αγαστή και αρίστη συνεργασία των δυο μερών», προσθέτει.

Ο ΠΑΣΥΞΕ σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις που επηρεάζουν τον τομέα και αφουγκράζεται τις ανησυχίες προχωρώντας σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την εξεύρεση μόνιμων λύσεων προς όφελος της τουριστικής βιομηχανίας και του τουρισμού.

Ο ΠΑΣΥΞΕ, παράλληλα, χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού για το 2025 κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, με απώτερο σκοπό την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό.

Επιπλέον, σημειώνει ο ΠΑΣΥΞΕ, η Κύπρος θα επωφεληθεί και από το rebranding, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και στοχεύει στην αποκατάσταση του ονόματος και της καλής φήμης της χώρας διεθνώς και παράλληλα στην ανάδειξή της ως επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο.

Ο ΠΑΣΥΞΕ θεωρεί, επίσης, σημαντική και την εξαγγελία που αφορά στην επαναπροκήρυξη του νέου σχεδίου κατάρτισης με τίτλο, «Πενταετές Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε Ξενοδοχειακές Μονάδες που βρίσκονται σε μερική ή ολική αναστολή εργασιών», ούτως ώστε να ενθαρρυνθεί η συνέχιση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη χειμερινή περίοδο.

«Ο ΠΑΣΥΞΕ, ως ο κατεξοχήν τουριστικός εταίρος της Πολιτείας, έχει άψογη συνεργασία με την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία. Είμαστε βέβαιοι πως με τη συμβολή όλων, η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου θα συνεχίσει να έχει καθοριστική συνεισφορά στην οικονομία της χώρας μας», τονίζει ο Σύνδεσμος.

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής αυτής συνεργασίας με την Πολιτεία και διαβεβαιώνουμε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ βρίσκεται δίπλα της ως ένας διαχρονικός και ισχυρός στρατηγικός συνεργάτης», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Ο σχεδιασμός του 5oυ ορόφου στο Neocleous Tower επαναπροσδιορίζει την ευεξία στον εργασιακό χώρο
Miniso: Κάθοδος του brand στην Κύπρο και άνοιγμα στο My Mall Limassol
Πού θα... πάνε τα €351,4 εκ. που περιλαμβάνονται στον συμπληρωματικό κρατικό προϋπολογισμό
Δρ. Έλληνας για Great Sea Interconnector: Βιώσιμο το έργο, παράξενη η θέση ΑΔΜΗΕ- «Η Κύπρος να μπει ως μέτοχος»
Όλο και περισσότεροι επιλέγουν τις σκανδιναβικές χώρες για θερινές διακοπές-Τι είναι η τάση coolcation
PwC Κύπρου: Ξεκινά και φέτος η τετραήμερη εργασία
Α. Τσουλόφτας: Πιο ελκυστικό για τους επενδυτές και σύντομα καλά νέα για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Ηλεκτρική διασύνδεση: Το νέο πισωγύρισμα, η μεγαλύτερη ανησυχία και ποια τα επόμενα βήματα
Επί τάπητος οι προκλήσεις της επιχειρηματικής κοινότητας-Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Προεδρικό
Πρεμιέρα στον θεσμοθετημένο διάλογο με το επιχειρείν-«Η επιχειρηματική κοινότητα είναι πρωταγωνιστής...»(pics)