UCLAN Cyprus MBA-«Consulting Management»: Συνεργασία φοιτητών Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με Planty Hydroponics

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά το μάθημα «Consulting & Management Project - ανάπτυξη και υλοποίηση επιχειρηματικού πλάνου και συμβουλευτικών υπηρεσιών». Το μάθημα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος MBA της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, σε συνεργασία με την «Planty», πρωτοπόρο εταιρεία στην Κύπρο στα υψηλής ποιότητας προϊόντα υδροπονίας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, να αξιολογήσουν και να προτείνουν στρατηγικές λύσεις στις πραγματικές προκλήσεις που τους ανέθεσε η βραβευμένη κυπριακή νεοφυής επιχείρηση υδροπονίας, που πραγματοποιεί πλέον εξαγωγές και στο εξωτερικό.

H νεοφυής επιχείρηση «Planty» επαναπροσδιορίζει την αγορά των υψηλής ποιότητας (premium) φυλλωδών λαχανικών, baby-leaves και microgreens, σε μια πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα 10.000 τετραγωνικών μέτρων στον Ψεµατισµένο.

UCLAN1

Οι τεχνικές παραγωγής που χρησιμοποιεί είναι η υδροπονία χωρίς υπόστρωμα (N.F.T.), καθώς και το εξελιγμένο της ριζωτήριο για την παραγωγή των microgreens και baby leaves. Ξεκινώντας από τη σπορά και φτάνοντας ως την τελική ωρίμανση των προϊόντων, όλη η παραγωγική διαδικασία γίνεται σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον που επιτρέπει ελάχιστους μόνο ψεκασμούς και τεράστια εξοικονόμηση νερού, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής.

UCLAN2

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία- την οποία αξιοποίησαν, εκ του αποτελέσματος, τα μέγιστα-, να σχεδιάσουν και να προτείνουν λύσεις που αφορούν τη δραστηριοποίηση και εδραίωση της «Planty» στον τομέα της εστίασης (HORECA) ανά κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις, καθώς και την αξιολόγηση προτιμήσεων των πελατών στα διαθέσιμα προϊόντα.

Επιπλέον, προέβησαν και σε εισηγήσεις για νέα προϊόντα- που σύμφωνα πάντα με την έρευνά τους- θα ικανοποιούσαν ακόμα περισσότερο το ευρύ και απαιτητικό πελατολόγιο της αλυσίδας, όχι μόνο στην κυπριακή αγορά, αλλά και στις αγορές της Ελλάδας.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι φοιτητές μαζί με τα στελέχη της εταιρείας «Planty», είχαν επίσης την ευκαιρία να ενδιατρίψουν, να αξιολογήσουν και να προτείνουν εναλλακτικές μεθόδους και λύσεις που αφορούν τη στρατηγική πωλήσεων και προσέλκυσης πελατών, καθώς και την ολιστική διαχείριση του μάρκετινγκ της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βλέπεις το αποτέλεσμα της δουλειάς και τους κόπους των φοιτητών να χαίρουν αναγνώρισης και εκτίμησης από τους επαγγελματίες του είδους.

Αποστολή και στόχος μας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, είναι η υψηλής ποιότητας κατάρτιση των φοιτητών στις πραγματικές προκλήσεις της βιομηχανίας, καθώς και η εξωστρέφεια του χαρακτήρα του τμήματος ώστε να συνδέεται και να εδραιώνεται σαν οργανικό τμήμα της πραγματικής οικονομίας του τόπου», δήλωσε ο διδάσκων του μαθήματος και επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Υπ. Διδ. Μωυσής Μωυσέως.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμμετέχουμε ως νεοσύστατη εταιρεία σε δράσεις διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την πραγματική αγορά εργασίας. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ειδικά τον Υπ. Διδ. Μωυσή Μωυσέως, για τη δυνατότητα συμμετοχής στην εν λόγω δράση.

Οι λύσεις που σχεδίασαν οι φοιτητές, για την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας μας, αποτελούν ένα απόλυτα χρήσιμο εργαλείο για εμάς», δήλωσε ο CEO και Διευθυντής Πωλήσεων της «Planty», κ. Λοΐζος Τόφας.

Ο κ. Τόφας πρόσθεσε: «Παραθέσαμε στους φοιτητές διάφορα στοιχεία για τα προϊόντα μας αλλά και τους στόχους της εταιρείας μας. Στη συνέχεια οι φοιτητές σχεδίασαν και κατέγραψαν διάφορες στρατηγικές λύσεις που αφορούσαν κυρίως την εδραίωση του brand της «Planty», αλλά και την ενίσχυση της διαφορετικότητας των προϊόντων μας.

Οι λύσεις που πρότειναν οι φοιτητές, μας έχουν εντυπωσιάσει ενώ παράλληλα θεωρούμε πως θα συμβάλουν δημιουργικά στις δικές μας προσπάθειες. Είμαι σίγουρος ότι με αρκετούς από αυτούς θα μας δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστούμε μελλοντικά».

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus θα ήθελε με τη σειρά του να ευχαριστήσει την Planty Ltd για τη συνεργασία και προσδοκούμε σε ακόμα περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον.

Δειτε Επισης

Επιχειρείν πέρα απ' τα σύνορα...To success story τεσσάρων κυπριακών εταιρειών που κατέκτησαν τον κόσμο
Καρολίνα Πελενδρίτου-Γιώργος Καλλής στο Inspire 2024: Μετατρέποντας την αμφισβήτηση σε κίνητρο
Οι νέοι ηγέτες φέρνουν την αλλαγή-Το όραμα, η καταξίωση και η διαφοροποίηση στο Inspire 2024
Πέντε νέοι επιχειρηματίες στο Inspire 2024-Μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές
Η αξία και ο ρόλος των ESG για τις επιχειρήσεις… «Καυτή» συζήτηση στο Inspire 2024
Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024