Ετήσια αύξηση 1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών το εξάμηνο

Αύξηση 1,0% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ενώ μόνο για τον Ιούνιο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών μειώθηκαν κατά 4,1%, σε ετήσια βάση, και οι πωλήσεις από πρατήρια μειώθηκαν κατά 5,6%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, κατά τον Ιούνιο 2024, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 127.395 τόνους, σημειώνοντας μείωση 4,1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2023.

Πτώση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (-32,3%), καθώς και στις πωλήσεις κηροζίνης (-68,8%), πετρελαίου θέρμανσης (-28,7%), βαρέος μαζούτ (-15,7%), πετρελαίου κίνησης (-8,9%) και βενζίνης (-1,8%).

Αντίθετα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, αύξηση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (3,9%), καθώς και στις πωλήσεις ελαφρού μαζούτ (12,0%) και ασφάλτου (11,9%).

Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μείωση της τάξης του 5,6% στους 55.950 τόνους.

Οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον Μάιο 2024 σημείωσαν άνοδο 4,1%.

Ενδεικτικά, η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (12,9%), καθώς και οι πωλήσεις βενζίνης (5,4%) και πετρελαίου κίνησης (5,1%).

Εξάλλου, τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Ιουνίου 2024 μειώθηκαν κατά 20,9% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Δειτε Επισης

Βλέπει πόλεμο τιμών, άτακτο ανταγωνισμό και ζητά fair play η κινεζική ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών
Με κυπριακή υπογραφή η νέα καμπάνια της Jeep για το μοντέλο Jeep Wrangler
Τι αλλάζει η Shein μετά την προειδοποίηση της Ε.Ε. για πιθανές κυρώσεις
Pandora: Το brand κοσμημάτων έρχεται στη Λευκωσία και ανοίγει κατάστημα στο Nicosia Mall
Μετέωροι οι εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά…Το μομέντουμ που χάνεται και τα 400+400 αυτοκίνητα στο περίμενε
Χαλλούμι: Αύξηση ποσοστού αιγοπρόβειου βιολογικού γάλακτος ζητούν οι παραγωγοί
Βαφεάδης: Σύντομα τα νέα σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα...Θα επωφεληθούν οι ευάλωτοι και η μεσαία τάξη
Χ. Προύντζος: Το σκεπτικό για άνοιγμα της Μακαρίου-Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα θα πρέπει να αυξηθούν οι κάτοικοι
Η Electroline στην πλατφόρμα της Wolt-Η νέα συνεργασία στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών και τεχνολογίας
Είσοδος BYD στην κυπριακή αγορά...Το πρώτο showroom που ανοίγει σήμερα και τα διαθέσιμα μοντέλα (pics)